N. Sadūnaitės cenzorius atskleidė, kad būtina kreipti dėmesį į nelygybės mažinimą ar bent jau jos augimo sustabdymą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/nsadun... 2018-10-28 10:09:34, skaitė 555, komentavo 0

N. Sadūnaitės cenzorius atskleidė, kad būtina kreipti dėmesį į nelygybės mažinimą ar bent jau jos augimo sustabdymą

vilniusinstitute.lt tinklalapio fragmentas

JAV nuvilnijo sprogstamųjų užtaisų epopėja, kai buvusiam šios šalies prezidentui, buvusiai valstybės sekretorei ir filantropui paštu buvo nusiųsta vamzdelinių bombų. Įtariamasis – 56-erių registruotas respublikonų rinkėjas, buvęs kultūristas ir striptizo šokėjas Cesaras Altieri Sayocas.

Dėl šių įvykių savo įžvalgas skelbia ir konservatorių bendruomenės portalas delfi.lt bei jo analitikai.

Vilniaus politikos analizės instituto medijų programos vadovas, analizių analitikas Donatas Puslys atskleidė, kad „skiname ilgą laiką sėtos neapykantos vaisius“.

„Tokia išvada peršasi po žinių apie buvusiam prezidentui Barackui Obamai, buvusiai valstybės sekretorei ir kandidatei į JAV prezidentus Hillary Clinton, filantropui George’ui Sorosui ir transliuotojui CNN nusiųstus sprogstamuosius užtaisus“, - teigia analitikas publikacijoje „Sprogstamieji užtaisai Obamai, Clinton, Sorosui – neapykantos vaisiai“.

Pasak D. Puslio „suvokti šios problemos mastą ir šaknis svarbu ne tik todėl, kad geriau suprastume, kas vyksta ten už Atlanto, tačiau ir tam, kad patys galėtume ne tik gesinti gaisrus, kai pasigirsta neapykantą skatinančios kalbos žodžiai, tačiau ir imtumėmės prevencinių priemonių neleisdami purenti dirvos, kurioje neapykantos sėkla lengvai sudygtų“.

„Akivaizdu, kad tam būtina kreipti dėmesį į nelygybės mažinimą ar bent jau jos augimo, verčiančio kalbėti apie kelias Amerikas ar kelias Lietuvas, sustabdymą, socialinio ir institucinio pasitikėjimo kūrimą, dialogo, kompromiso paieškų sugrąžinimą į viešąją erdvę. Tai nėra lengvas darbas, tačiau tai yra vienintelis vilties, kad nepaklysime radikalizmo šabakštynose, garantas“, - įsitikinės analitikas.

Ekspertai.eu primena, kad D. Paslys žaibiškai pagarsėjo po šių metų disidentės Nijolės Sadūnaitės kalbos Seime.

Buvęs valstybės finansuojamo internetinio portalo bernardinai.lt vyr. redaktorius, šiuo metu besidarbuojantis šiame portale tekstų autoriumi, D. Puslys paaiškino, kodėl jo tuo metu vadovaujamame leidinyje nebuvo paskelbta visa Laisvės premijos laureatės Nijolės Sadūnaitės kalba.

Analitikas sugebėjo taip niekingai nusišnekėti, teisindamas įvykdytą cenzūrą, kad nusigandęs labai greitai visą vaizdo įrašą su savo apgailėtinais vapaliojiamis pats greitai iš youtube kanalo ir pašalino.

Tačiau šis incidentas D. Pusliui netrukdo ir toliau skelbti globalių pasaulinio įvykių analitines analizes.

O kas tai per dar vienas politikos institutas galima pamatyti čia:

institutas.png

Rekvizitai.lt duomenimis šiuo metu analizių analitikų institute etate dirba 8 žmonės, prie analizių besidarbuojančių analitikų vidutinis atlyginimas siekia 1 tūkstantį 634 eurus.

Politikos analizių srityje pluša garsios asmenybės, iš jų:
buvusi prezidentės patarėja Virginija Būdienė,
vienas garsiausių Lietuvos analizių analitikų Marius Laurinavičius,
labdaros ir paramos fondo „Centre for Russian and Eurasian Initiatives“ vadovė Marina Pukelienė ar net
buvusi VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė – 2009“ vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė, kadais šias pareigas skubiai turėjusi palikti dėl tam tikrų finansinių nesklandumų ir pan.

Susipažinti su instituto analizių analitikų organizuojamais renginiais, analitika ir teikiamomis paslaugomis galima čia.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Jei Lietuvoje kada nors bus išrinktas tautą atstovaujantis Seimas ar prezidentas, vienas pirmųjų darbų privalo būti gausybės tokių Lietuvoje pristeigtų parazitinių smegenų plovimo fabrikėlių panaikinimas.

Šių fabrikėlių destruktyvi, prieš Lietuvą ir joje esančius ar iš jos sprunkančius žmones nukreipta veikla negali būti palikta be dėmesio.

Labai gaila, kad to iki šiol nemato ir nesuvokia dabartiniai valdantieji.