Pradėjęs ne nuo to galo nepriklausomybės kelyje užstrigo konservatorių nacikas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/pradej... 2018-11-02 11:12:52, skaitė 616, komentavo 1

Pradėjęs ne nuo to galo nepriklausomybės kelyje užstrigo konservatorių nacikas

Konservatorių naciku tituluojamas konservatorius Laurynas Kasčiūnas spalio 31 d. pranešė, kad „Ronaldo Reagano laisvės centras atnaujina savo veiklą“.

„Naujoji centro vadovė Kamilė Šeraitė vakar subūrė mus pasikalbėti apie komunizmo palikimą mūsų tautos mąstyme, istorinėje atmintyje ir simboliuose. Priminiau palyginimą tarp Lietuvos ir Estijos. Daug ką lėmė tai, jog Estijos nepriklausomybės atkūrimas ir demokratizacija buvo susijusi su tuo, kad naujasis nepriklausomos Estijos elitas ir kilo naujai iš visuomenės ir nebuvo ekskomunistinis, nes pastarasis buvo išstumtas. Todėl Estijoje buvo lengviau ir paprasčiau įgyvendinamos reformos, nebuvo stabdžių, nebuvo „raudonųjų direktorių“, „raudonųjų pulkininkų“, kurie galėjo kontroliuoti procesus. Lietuvoje viskas vyko kitaip – virsmas ir reformos vyko, tačiau viskas vyko per priverstines derybas su buvusiu komunistiniu elitu, kuris 1992 m. grįžo į valdžią. Ir tai yra vienas iš paaiškinimų, kodėl Lietuvoje desovietizacija vyko daug sudėtingiau negu kaimyninėje Estijoje“, - informavo L. Kasčiūnas ir pakvietė skaityti LRTDELFI publikaciją „Neužbaigti darbai – Lietuvos dekomunizacija“.

ak.png

Pasak L. Kasčiūno „mes pradėjome ne nuo to galo“.

„Pirmiausia reikėjo dekomunizuoti visuomenę, o to nepadarę ėjome nepriklausomybės keliu ir jame užstrigome“, - atskleidė L. Kasčiūnas.