D. Trumpas vis labiau griežtina poziciją dėl prie sienos artėjančių migrantų

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-11-02 19:30:18, skaitė 399, komentavo 0

D. Trumpas vis labiau griežtina poziciją dėl prie sienos artėjančių migrantų

Donaldas Trumpas perspėjo migrantus iš Centrinės Amerikos, artėjančius prie Jungtinių Valstijų sienos, kad, jeigu jie mėtys akmenis į kareivius, šie akmenis laikys šaunamaisiais ginklais.

Jungtinių Valstijų vadovas, likus vos penkioms dienoms iki itin svarbių vidurio kadencijos rinkimų, vis labiau griežtina poziciją dėl prie sienos artėjančių migrantų, vadinamų „migrantų karavanu“.

D. Trumpas prieš šiuos rinkimus pabrėžia sienų bei valstybės saugumą ir artėjančią kelių tūkstančių žmonių minią vadina „invazija“.

Pentagono atstovai atsisakė komentuoti „hipotetines situacijas“, bet pridūrė, kad Jungtinių Valstijų kariai yra profesionalai ir jie turi teisę į savigyną.

Jungtinių Valstijų vyriausybė paskelbė, kad šiais metais prie sienos buvo sulaikyta 400 tūkst. žmonių, tai žymus nuosmukis lyginant su 2000-aisiais, kai buvo sulaikyta daugiau kaip 1,5 milijono.

„Svarstome apie kiek įmanoma griežčiausius dalykus, nes jie mėto akmenis ir skaudina kariuomenę. Su tuo nesitaikstysime. Jeigu jie nori mėtyti akmenis į mūsų karius, mūsų kariai kausis. Sakiau kariams, kad akmenis laikytų ginklais. Kai jie mėto akmenis, kaip į Meksikos kariuomenę ir policiją, aš sakau laikykite tai ginklu“, – sako D. Trumpas.