Rinksis liberalai – jie turi didelį atsigavimo, atsitiesimo ir jėgų mobilizavimo potencialą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rinksi... 2018-11-09 13:05:58, skaitė 564, komentavo 1

Rinksis liberalai – jie turi didelį atsigavimo, atsitiesimo ir jėgų mobilizavimo potencialą

Į liberalus kreipėsi liberalas Arūnas Gelūnas kviesdamas į į liberalų manifesto pristatymą.

„Sveiki, liberalai,

kreipiuosi į jus šiuo keistu, abejonių ir blaškymosi paženklintu, metu su prašymu: neabejokite ir nesiblaškykite. Tuoj paaiškinsiu, kodėl.

Sutikite, Lietuvoje politinė arena jau seniai supanašėjusi su šou pasauliu, kurio esminiai skiriamieji bruožai yra du – žvaigždžių kultas ir nuolatinis alkis naujumui. Mums sako, kad mus paliko ryškiausios žvaigždės, kad mes esame nieko nevertos beveidės vidutinybės, negalinčios pasiūlyti nieko naujo, politiniai lavonai, „į kurių karstą jau dunksi žemės grumstai“. Baikit, nemanau: taip kalbantieji turi savų, labai savanaudiškų, tikslų. Be to žvaigždžių poreikis aktualesnis populistams – paksams ir uspaskichams pasitraukus, natūralu, jų vestos pajėgos kaip mat išskysta. Neabejoju, kad panašus likimas ištiktų ir valstiečius-žaliuosius, jei nebetęsti politinės veiklos nuspręstų Ramūnas Karbauskis.

Pas liberalus kiekvienas – asmenybė, individualistas, stiprus „ego“. Gal dėl to taip sunkiai besiburiantys į bendriją, sunkiai koordinuojami, dar sunkiau ištarti – „valdomi“. Asmens orumo, savarankiško veikimo, savo stiprios nuomonės turėjimo vertybės liberalams visuomet buvo itin svarbios, tad lyderio-žvaigždės, „vedlio“ ar tuo labiau „dvarponio“ mums niekad netrūko. Tarp mūsų gausu žmonių, kurie bet kada, iškilus reikalui, gali imtis lyderystės, kovoti su suvaržymais, neteisybėmis, kvailu pertekliniu reguliavimu. Tarp liberalų visuomet tokių buvo ir bus.

Kartu su kolegomis parengėme „Liberalų manifestą“ – senų gerų liberalizmo principų pakartojimą sau ir kitiems, o sykiu tai dokumentas, atkreipiantis dėmesį į gan unikalią situaciją: liberalų ir liberalizmo puolimą beveik visame pasaulyje, jau neminint mūsiškių valstiečių pastangų visus ir viską sukaustyti draudimais ir komisijomis. Asmenybės svarbios, tačiau idėjos yra amžinesnės ir tvaresnės. Nutolę nuo pamatinių liberalizmo idėjų neteksime ir mus palaikančių žmonių. Šiandien jie gerokai nuliūdę stebėdami mus, puolamus iš visų pusių. Nieko nuostabaus – Lietuvos liberalai yra vakarietiškiausia, šviežiausia, jokių sovietizmo šmėklų nepersekiojama politinė jėga, tad labai daug kam neparanki.

Noriu jūsų iš širdies paprašyti: atvykite į Liberalų manifesto pristatymą. Šis renginys šiandien turi milžinišką simbolinę svarbą – mus telkiančių liberalių idėjų paliudijimo galią. Jei salė bus pustuštė, suprasime, kad šios idėjos, skleidžiamos šių konkrečių žmonių, nebeteko vienijančios jėgos. Tai bus skausmingas, bet sąžiningas padėties konstatavimas. Vis dėlto esu įsitikinęs, kad turime didelį atsigavimo, atsitiesimo ir jėgų mobilizavimo potencialą. Šios jėgos išsidėsčiusios toli gražu ne tik Vilniuje, šis manifestas nėra skirtas tik Sostinės žmonėms. Būkite kartu“, - paragino libralus A. Gelūnas.

Liberalų manifesto pristatymas vyks lapkričio 14 dieną 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.