19-os Seimo narių grupė prieš Visuomenę: Mes davėme Generalinei prokuratūrai komandą "Fas!"

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-11-14 08:09:22, skaitė 7397, komentavo 10

19-os Seimo narių grupė prieš Visuomenę: Mes davėme Generalinei prokuratūrai komandą

Balsavote VISI - VISI ir atsakysite

2018 m. lapkričio 13 d. Seimo LSDP frakcija paskelbė tokį pranešimą žiniasklaidai:

Seimo LSDP frakcijos pranešimas: 19 Seimo narių kreipėsi į Generalinį prokurorą dėl grasinimų D. Šakalienei

19 Seimo narių šiandien kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų prieš Lietuvos Respublikos Seimo narę Dovilę Šakalienę.

Penkių Seimo frakcijų atstovai pasirašė po kreipimusi kuriame konstatuojama, kad prieš Seimo narę Dovilę Šakalienę galimai buvo padarytos ir toliau daromos nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 287 straipsnio 1 dalyje (Grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas  atliekančiam asmeniui), 154 straipsnio 2 dalyje (Šmeižimas padarius sunkų arba labai sunkų nusikaltimą), 145 straipsnio 1 dalyje (Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas), todėl klausiama ar yra pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant nustatyti ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenis, šmeižiančius Lietuvos Respublikos Seimo narę grobiant vaikus bei jais prekiaujant, t. y. darant sunkius ir labai sunkius nusikaltimus (BK 156,157 straipsniai), viešai kurstančius su ja susidoroti ir tiesiogiai grasinančius nužudyti ir šiais veiksmais siekiančius neleisti D. Šakalienei vykdyti Lietuvos Respublikos Seimo narės pareigų.
---

Šįryt gavau sąrašą tų 19-os Seimo narių, kurie pasiuntė Generaliniam prokurorui "zadaniją":

  1. Julius Sabatauskas      
  2. Vitalijus Gailius
  3. Agnė Bilotaitė
  4. Rima Baškienė
  5. Juozas Olekas
  6. Algirdas Sysas
  7. Viktorija Čmilytė
  8. Gabrielius Landsbergis
  9. Bronislovas Matelis
  10. Rasa Budbergytė
  11. Algimantas Salamakinas
  12. Aušrinė Armonaitė
  13. Rimas Andrikis
  14. Gintarė Skaistė
  15. Gintaras Steponavičius
  16. Dovilė Šakalienė
  17. Stasys Šedbaras
  18. Monika Navickienė
  19. Ona Valiukevičiūtė

19-os Šakalienės gynėjų pranešimą netrukus išplatino dauguma visuomenės informavimo priemonių:

"Delfi" Seimo narė Šakalienė sulaukė rimtų grasinimų: frakcija kreipiasi į prokuratūrą
"LRytas" Po vaikų paėmimų skandalų D. Šakalienė sulaukė grasinimų: Seimo nariai kreipėsi į teisėsaugą
"Respublika" Dėl grasinimų D.Šakalienei 19 Seimo narių kreipėsi į generalinį prokurorą
"Infa" Devyniolika Seimo narių kreipėsi į Generalinį prokurorą dėl grasinimų Dovilei Šakalienei
"ProPatria" 19 Seimo narių kreipėsi į Generalinį prokurorą dėl grasinimų D. Šakalienei
ir t.t.

Straipsniuose iš esmės yra pakartotas Seimo narių grupės pranešimo tekstas, tik "Delfio" žurnalistė Kristina Pocytė pridėjo informacijos iš pokalbio su J. Sabatausku:

Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Julius Sabatauskas DELFI teigė, kad paskutinis lašas – socialiniuose tinkluose pasklidęs kaltinantis straipsnis su nuotrauka, kurioje ant D. Šakalienės veido buvo nupieštas taikinys.

Pati D. Šakalienė DELFI teigė, kad atsiriboja nuo situacijos komentavimo. Su žiniasklaida už frakcijos narę apie susidariusią situaciją kalbėjo frakcijos seniūno pavaduotojas J. Sabatauskas.

„Ji labai jautriai reaguoja. Visiškai suprantama. Gal kai kam ir juokinga, bet nemanau, kad tai yra šiaip sau juokeliai, jei patalpinama nuotrauka ir ant veido nupiešiamas taikinys. Be to, tekstas toks, iš kurio galima suprasti, kad gal kas nors galėtų imti ir sutvarkyti tą Dovilę Šakalienę, – apie socialiniame tinkle pasirodžiusią medžiagą kalbėjo J. Sabatauskas. – Tai buvo patalpinta vakar (pirmadienį – DELFI) viename portale, kurio pavadinimo nenoriu minėti.“

Nors straipsnyje nebuvo konkrečiai įvardintas nei "socialinis tinklas", nei "vienas portalas, kurio pavadinimo Sabatauskas nenori minėti", galima suprasti, jog kalba eina apie JAV kompanijai priklausantį socialinį tinklą "Facebook.com" ir apie Ukrainos Respublikoje veikiančią informacijos talpinimo ir platinimo savitarnos sistemą, pasiekiamą adresu "LDiena.lt", o ant veido nupieštas taikinys - yra štai šis vaizdelis:

Ir juo iliustruota publikacija: Šakaliene, tavo įstatymas dėl vaikų atėmimo - tai gerai apgalvotas, savanaudiškas, finansiniu pagrindu paremtas, vaikų ir jų tėvelių GENOCIDAS!!!

Nuoroda į originalų šaltinį Facebook.com šiuo metu yra neaktyvi (arba užblokuota neturintiems prieigos lankytojams), tačiau LDiena.lt skelbiamais kontaktais jokio prašymo paneigti, patvirtinti arba pašalinti nurodytą publikaciją gauta kol kas nebuvo.

Prie visų aukščiau išvardintų straipsnių dominuoja daugmaž tokio paties pobūdžio komentarai - nusistebėjimas, kad Dovilė Šakalienė ėmė ir staiga išsigando visuomenės, kurios labui ji taip pasistengė savo įstatymdavystės veikla; pasiūlymas D. Šakalienei pabūti kailyje tų šeimų, kurios buvo represuojamos naudojantis jos "Matuko reforma"; konstatavimas, kad Seino narių grupė dabar demonstruos kaip prieš visuomenę veikia užsakomosios teisėsaugos volas; ir neišvengiamai reikalavimas pateikti pilną sąrašą kreipimąsi pasirašiusių 19-os Seimo narių pavardes, kurių kažkodėl netgi landusis "Delfis" nepabandė išsiaiškinti.

Tačiau mano nuomone, tiksliausiai ir lakoniškiausiai Seimo narių grupės, užsistojusios D. Šakalienę, žingsnį pakomentavo Zigmas Vaišvila, savo "Facebook" paskyroje:

Tai - jau karas prieš visuomenę.

Deja, bet šitas Lietuvos(?) valdžiagyvių karas prieš Lietuvos visuomenę tęsiasi jau beveik 30 metų. Ir šis konkretus epizodas tik vienas iš eilinių puolimų, pajutus grėsmę savo "elitarinei" VIENOS nuomonės, VIENOS tiesos ir VIENO fiurerio viešpatystei.

Juk tai viso labo trečias kartas per visą taip vadinamos "laisvos ir nepriklausomos" Lietuvos istoriją, kai valdančią sistemą aptarnaujančios masinės žiniasklaidos priemonės NESUGEBĖJO užgniaužti kardinaliai priešingos VISUOMENĖS NUOMONĖS.

Pirmasis kartas - Deimantės Kedytės ir Drąsiaus Kedžio tragedija, kuri didelėmis pastangomis ir žudant žmones buvo transformuota į politinį farsą. Antrasis - Tautos Referendumas dėl Žemės pardavimo užsieniečiams, kuris neįvyko tik todėl, kad buvo žlugdomas visomis valdančiųjų-opozicinių ir "laisvos" žiniasklaidos jėgomis. Ir štai dabar vyksta trečiasis MASINIS ir VIENINGAS VISUOMENĖS MAIŠTAS prieš Lietuvą kontroliuojančių jėgų savivalę.

Nes tie, kuriuos mes vadiname "valdžia" pasikėsino į kekvieno Žmogaus ir visos Tautos gyvybės pagrindą - vaikus. Mes galime gyventi skurdžiai, mes galime gyventi engiami ir išnaudojami, mes galime gyventi pabėgę nuo blogo pono, pas ne tokį blogą poną, tačiau jeigu mūsų gyvenimas baigsis ties mumis - kokia jo prasmė? KAM BŪTI, JEIGU PO MŪSŲ NIEKO NELIKS? Absoliučiai daugumai mūsų visuomenės narių vaikai ir šeima sudaro VISĄ GYVENIMO PRASMĘ.

Bent jau tuo mūsų vis niekaip nesuvakarietinama visuomenė skiriasi nuo šaltų ir bejausmių, pagal biznio planą savo gyvenimus kuriančių "progresyvių Vakarų" visuomenių. Gal tai ir yra priežastis, kodėl skandinaviškas "vaikų teisių" modelis Lietuvoje ėmė buksuoti - skandinaviškam protui nesuprantama "kaimietiška" pasaulėžiūra. Juk ant popieriaus viskas taip gražiai išsiskaičiavo - investicijos-įsisavinimas-grąža!

Skandinavų oligarchai per savo bankus ir investicinus fondus, nusisavino mūsų finansinę sistemą, susipirko mūsų miškus, žemę, o dabar atėjo laikas nusiimti ir SAVO VERGŲ (kuriais jie mus laiko) PRIEAUGLIAUS DERLIŲ. Jokios politikos, jokių "moralių" - tiesiog plikas išskaičiavimas, pinigai ir darbas. Devynerius metus intensyviai ruošę ir purenę dirvą, užsienio investuotojai pareikalavo, kad Lietuvos valdžiagyviai pradėtų atidirbinėti investicijas į Lietuvos "vakarietinimą". Ir jie pradėjo.

Štai paskutiniai LDienoje įvairių autorių publikuoti ir perpublikuoti straipsniai apie taip vadinamos "Vaikų teisių tarnybos" siautėjimą, vykdant savo įsipareigojimus Lietuvos demokratizatoriams (pagal peržiūrų skaičių):

Tikėtis, kad tiek jėgų ir resursų paskyrę "rinkos išplėtimui", vakarietiški ir šiaurietiški cvilizatoriai susidūrę su "aborigenų" pasipriešinimu atšauks savo agentus ir nurašys jau išleistus šimtus milijonų eurų į nuostolius - yra naivu.

PALEISTAS IR VEIKIANTIS SISTEMOS MECHANIZMAS SUSTOS tik tuomet, KAI MES JĮ SUSTABDYSIME SAVO NUOLATINIU PASIPRIEŠINIMU ir SABOTAŽU. Seimas - tai tik paskutinė instancija, kurioje buvo LEGALIZUOTA įvairiausio plauko taip vadinamų "Nevyriausybinių organizacijų" paruošta VAIKŲ GROBIMO (pavadinant "išėmimu iš šeimos"), KALINIMO (pavadinant "laikina globa") ir PARDAVIMO (pavadinant "įvaikinimu") SCHEMA.

Ji buvo ir anksčiau, tačiau tik dabar Šakalienės koordinuojamai gaujai pavyko SCHEMĄ įstatymiškai pakelti iki tokio efektyvumo, kad PAGROBTI, ĮKALINTI ir PARDUOTI galima BET KURĮ LIETUVOS PILIEČIO VAIKĄ. Esminiai žodžiai - BET KURĮ. Kaip labai teisingai TV3 diskusijų laidoje pabrėžė pati D. Šakalienė: "Įstatymas yra tobulas!". Taip, jai ir už jos stovinčioms jėgoms šitas "Vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymas" iš tikrųjų yra tobulas.

Tik štai viena bėda - netobula visuomenė, kuri priešinasi jo įgyvendinimui. Kuri buriasi į grupes, kuri ruošiasi piketams ir mitingams, ir kuri (o siaube!) GRASINA NEPAKLUSTI IR JĖGA PRIEŠINTIS, kai į duris pasibels tobulą įstatymą tobulai vykdantis tobulas pareigūnas su dar tobulesniu VTAT tarnautoju.

Todėl neišvengiamai reikia kažką daryti, kažkaip reaguoti. Ir SISTEMA reaguoja - per skandalus iš VAIKTEISISTŲ rankų išplėštų vaikų tėvams paliekami BENT KAŽKOKIE absurdiški kaltinimai (Kriaučiūnų šeimos atvejis), prieš kitą - E. Gelažiūnienės šeimą pasiruošta kovoti visu frontu: nuo informacinio iki prokuratūrinio, kad tik niekas neįsivaizduotų, jog SISTEMA taip lengvai atiduos SAVO GROBĮ, kurį jau buvo prarijusi. Juk pripažinus, kad Kauno VTAT vaiką iš E. Gelažiūnienės atėmė nepagrįstai - tektų pripažinti GROBIMO ir KALINIMO faktą, turint tikslą VAIKĄ PARDUOTI! (žr. žemiau esantį Lietuvos Respublikos Baudžiamojo Kodekso aprašymą)

Situacija tokia - po pirmo šoko Lietuvą valdanti klaninė-oligarchinė-kriminalinė SISTEMA susikoordinavo ir dabar pereis į aktyvios kontratakos fazę, kurios metu naudos tiek savo turimas tiesioginės represines - prokuratūrą, teismus ir pan., tiek manipuliacijos ir "netinkamos" nuomonės slopinimo INFORMACIJOS KONTROLĖS priemones.

Būtent taip reikia vertinti šį Seimo narių grupės pranešimą:

Mes davėme Generalinei prokuratūrai komandą "Fas!"

Dėl kokių neva įvykdytų nusikalstamų veikų 19-a Seimo narių nori užsakyti prokuratūros tyrimą?

LR BK 287 str. 1 d.:

287 straipsnis. Grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui
1. Tas, kas panaudodamas psichinę prievartą reikalavo iš valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens atlikti veiksmus ar nuo jų susilaikyti kaltininko ar kitų asmenų naudai, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Komentaras:

"panaudodamas psichinę prievartą" - gal turima omeny Šakalienės paveiksliukas su taikiniu? O juk tas paveiksliukas gali reikšti labai daug ką - kad ir tai, jog Šakalienė dabar yra labai akylame daugybės Lietuvos Respublikos piliečių dėmesio centre.

"reikalavo iš valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens atlikti veiksmus ar nuo jų susilaikyti" - kokių veiksmų iš funkcijas atliekančio asmens reikalavo? Ką atlikti? Ar nuo ko susilaikyti? Vienintelis reikalavimas, kurį visuomenė kelia Šakalienei - užtikrinti Lietuvos Respublikos konstitucijos ir Žmogaus teisių galiojimą Lietuvos Respublikoje - visą šiuose aukščiausiuose teisės aktuose deklaruojamą žmogaus neliečiamybę, nekaltumo prezumpciją, šeimos teisę auklėti savo vaikus ir taip toliau.

"kaltininko ar kitų asmenų naudai" - taigi, apie kokią naudą eina kalba? Jeigu jokio reikalavimo dėl konkrečių "otkatų" arba "įstatymų paderinimų" iš Šakalienės niekas nereikalauja?

LR BK 154 str. 2 d.:

154 straipsnis. Šmeižimas
2. Tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Komentaras: skaitykite žemiau - po LR BK 156, 157 str.

LR BK 145 str. 1 d.:

145 straipsnis. Grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas
1. Tas, kas grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Komentaras:

"grasino nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą" - jūs tokį grasinimą kažkur LDienoje skaitėte? Nebent kur nors tarp pasipiktinusių skaitytojų komentaruose, kurių yra ir prie kiekvieno "Delfio", "15min" ir pan. straipsnio, mininčio Šakalienės pavardę.

"jeigu buvo pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas" - įdomu, kaip nustatomas "pagrindo pakankamumas"? Pagal tai, ar komentarą "uzmusiu sakaliene" parašė asmuo būdamas girtas? O gal pagal tokio komentaro autoriaus "galimai turimą" motyvą? O gal pagal galimybę įvykdyti grąsinimą? Pvz. - jeigu parašė "nusausiu sakaliene su snaiperiniu sautuvu" - bet šautuvo neturi, vadinasi nėra pakankamo pagrindo. O jeigu parašė "nusausiu sakaliene su duru rankena" - ir jo namuose yra durys su rankenomis - kaip tuomet? pagrindas pakankamas?

Bent jau man dar nepasitaikė toks komentaras, kuriame viskas atitiktų straipsnio reikalavimus. Pvz.: "Šakaliene, už tai, kad atėmei iš manęs vaiką, aš tave nušausiu iš legaliai laikomo medžioklinio lygiavamzdžio šautuvo, užtaisyto 12-o kalibro Zala Arms šoviniais." Realus motyvas + reali galimybė įvykdyti grasinimą = pakankamas pagrindas manyti, kad grasinimas gali būti įvykdytas. Parodykite tokį.

Kuo, 19-os Seimo narių nuomone neva yra šmeižiama Dovilė Šakalienė?

LR BK 156, 157 str.:

156 straipsnis. Vaiko pagrobimas arba vaikų sukeitimas
1. Tas, kas pagrobė svetimą mažametį vaiką arba sukeitė naujagimius, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

157 straipsnis. Vaiko pirkimas arba pardavimas
1. Tas, kas siūlė pirkti, kitaip įgyti, pardavė, pirko, kitaip perleido, įgijo, verbavo, gabeno arba laikė nelaisvėje vaiką žinodamas ar siekdamas, kad, neatsižvelgiant į vaiko sutikimą, jis būtų neteisėtai įvaikintas, išnaudojamas vergijos ar panašiomis į vergiją sąlygomis, prostitucijai, pornografijai, kitoms seksualinio išnaudojimo formoms, priverstinei, fiktyviai santuokai, priverstiniam darbui ar paslaugoms, įskaitant elgetavimą, nusikalstamai veikai daryti arba kitiems išnaudojimo tikslams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

2. Tas, kas šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką padarė dviem ar daugiau vaikų arba mažamečiui, arba sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei, arba dalyvaudamas organizuotoje grupėje, arba žinodamas ar siekdamas, kad būtų paimtas nukentėjusio asmens organas, audinys ar ląstelės, arba būdamas valstybės tarnautojas ar viešojo administravimo funkcijas atliekantis asmuo ir vykdydamas įgaliojimus, baudžiamas laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Komentaras:

Štai dėl ko iš tikrųjų derėtų Seimo nariams rašyti užklausimus prokuratūrai - ar Dovilės Šakalienės veiksmuose organizuojant viešosios nuomonės rengėjų ir skleidėjų grupę, tikslu suformuoti kryptingą visuomenės nuomonės spaudimą seimui, dėl jos teikiamų "Vaikų teisių apsaugos įstatymo" pataisų, nebuvo NUSIKALTIMO SUDĖTIES?

Lygiai taip pat, ar Dovilė Šakalienė, savo veikla būdama tiesiogiai susijusi ir PRIKLAUSOMA nuo užsienio valstybių fondų, savo politinėje veikloje NEATLIKO LOBISTINIŲ VEIKSMŲ? Ar jos atžvilgiu nevyko PREKYBA POVEIKIU? Ar jos itin aktyvus dalyvavimas "Vaikų teisių apsaugos įstatymo" pakeitimų teikimo ir priėmimo procese NETURI POLITINĖS KORUPCIJOS POŽYMIŲ?

O svarbiausia - ar Dovilės Šakalienės ilgametė veikla NESUDARĖ PRIELAIDŲ SUSIKURTI SISTEMINGAI VEIKIANČIAI, NACIONALINIAMS LIETUVOS INTERESAMS KENKIANČIAI, TARPTAUTINĖJE VAIKŲ PREKYBOJE DALYVAUJANČIAI, STRUKTŪRAI "Vaikų teisių apsaugos tarnybos" viduje?

Tačiau jokie Seimo nariai, nei iš Šakalienės, nei iš valdančiosios, nei iš opozicinės frakcijos tokių akivaizdžių klausimų prokuratūrai nekelia. Vietoj to, jie bando viešais grasinimais užtildyti maištaujančios visuomenės protestą prieš Žmonių ir Piliečių teisių pažeidinėjimą. Praktiškai, tokiu būdu, Seimas delegitimizuoja save ir visuomenės akyse susitapatina su ORGANIZUOTA NUSIKALTĖLIŲ GAUJA.

Visiškai pagrįstai J. Sabatauskas "Delfiui" piktinasi:

J. Sabatauskas taip pat pabrėžė, kad įstatymas, dėl kurio dabar kaltinama D. Šakalienė, buvo priimtas su absoliučiu Seimo narių pritarimu, todėl, anot jo, atsakomybė už kylančias spragas turėtų būti išdalijama, o ne kristi ant vieno asmens pečių.

„Tų įstatymų projektų buvo daug. Buvo ir Prezidentės, ir kitos kolegės, ir daugelio kitų kolegų siūlymų. O balsavo praktiškai visas Seimas, nebuvo nė vieno, kuris balsuotų prieš ar susilaikytų, – teigė J. Sabatauskas. – Tai klausimas toks: kodėl kaltu laikomas vienas ar keli Seimo nariai, kai balsavo visas Seimas?“

Kaip gi taip - NUSIKALTIMĄ PRIEŠ TAUTĄ darėme visi, o dabar grąža žmonių pykčiu grįžta tik mums? Ilgametis seimagyvis supranta, kad su tokiu neigiamu emociniu krūviu jų partijos narė artėjančiuose rinkimuose smarkiai pakiš savo bendrapartiečiams koją, todėl reikia pasistengti pasidalinti šia Liaudies NEMEILE su kitomis partijomis.

Taip sakant, išlyginti galimybes ir moralinį veidą... O tada, visą Seimą ištepus Šakalienės spalva, nebeliks nieko kito, tik visiems stoti Seimo mūru ir apsiginti nuo "lojančios šunaujos". Prisidengiant įprastiniu repertuaru: nuo "Kremliaus rankos", "Putino trolių kibernetinių atakų" iki "violetinės šmėklos atgimimo".

Žinoma, valdant visą represinį aparatą, nutildyti SISTEMAI nepriklausančią žiniasklaidą problemų nekils - kas gi norės gadinti savo gyvenimą, kapstydamasis toje kafkiškoje "teisėsmaukoje" pasak vienų arba "teisėšikoje" pasak kitų. Bet nutildžius internetinius komentatorius problema niekur nedings. Atvirkščiai, neturint galimybei bent virtualybėje "nuleisti garą", viduje laikomos žmogaus emocijos neišvengiamai prasiverš destruktyviais veiksmais.

Ir štai tuomet Lietuvos Generalinė prokuratūra turės spręsti ne susireikšminusių valdžiagyvių įsižeidimo bylą, o tirti realias žmogžudystes.

Jūs to norite? Aš, kaip Lietuvos pilietis ir kaip žmogus - ne.

Papildoma informacija

VIDEO komentarai

Politanalitinis balkonas - Vaikų teisių veiksmai - tik gėlytės. Bus blogiau.

Skandalingi faktai. Vaikų teisių apsaugos užkulisiai 2017-03-11

Apie atiminėjamus vaikus (ištrauka iš laidos „Kas čia daros?“ nr. 9)

VAIKŲ ATĖMIMO SKANDALAS. G Lunskis ir K Juraitis

Kaip viskas prasidėjo - PIRMASIS BANDYMAS LEGALIZUOTI VAIKŲ GROBIMĄ, KALINIMĄ ir PREKYBĄ (o jūs netikėjote...)

Milda Bartašiūnatė ir Aušra Jurėnienė apie juvenalinę justiciją 2013-06-24

Milda Bartašiūnaitė: Valstybinių globos namų panaikinimo grėsmės

Barnevarnet - tarptautinės prekybos vaikais mafijos padalinys

Jeigu manote, kad ši informacija yra naudinga - būtinai pasidalinkite su kitais!
Savo nuožiūra galite redaguoti, trumpinti ir kitaip naudoti straipsnį.
Autorystę ir šaltinį nurodyti nebūtina.