Lietuvoje diskredituojami potencialūs kandidatai į prezidentus, teigia ekspertas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2018-11-19 11:37:06, skaitė 510, komentavo 0

Lietuvoje diskredituojami potencialūs kandidatai į prezidentus, teigia ekspertas

Pasak eksperto Vladimiro Brutero, Lietuvos politikai nori "suvaldyti Rusiją" ir diskredituoja tuos galimus kandidatus į prezidentus, kurie nėra pasirengę to padaryti

VILNIUS, lapkričio 19 ― Sputnik. Lietuvos Seime kuriamos tokios sąlygos, pagal kurias žmogus, kuris aktyviai nedalyvaus visose "antirusiškose akcijose", negalės tapti prezidentu, teigė Tarptautinio humanitarinio ir politinio tyrimo instituto ekspertas Vladimiras Bruteris.

"Konstitucija parlamente, greičiausiai, neleidžia tiesiog griauti vyriausybę, tačiau leidžia sukurti tokią konfigūraciją, kad Skvernelis netaptų prezidentu, o jei prezidentu vėl taptų asmuo, panašus į Grybauskaitę, kuri aktyviai dalyvaus visose antirusiškose akcijose, generuojamose visai ne Lietuvoje, tai bus puiki JAV politikos sėkmė Rusijos pasienyje", ― sakė Bruteris interviu "Sputnik Lietuva".

Pasak eksperto, vyriausybė nėra pasirengusi panaudoti Lietuvą kaip "vienareikšmišką Rusijos suvaldymo priemonę" ir kaip savotišką "vakarų fortą prie Rusijos sienų", todėl ministras pirmininkas Saulius Skvernelis negali būti prezidentu pagal Lietuvos politinio užkulisio standartus.

"Jiems svarbu, kad Lietuva, kaip ir Latvija bei Estija, būtų "šiltos". Jiems reikia užsitikrinti, kad Baltijos šalys leistų pasinaudoti savimi kaip atgrasymo nuo Rusijos priemone, ko Skvernelis ir Kauno meras Matijošaitis nenorėjo daryti", ― sakė Bruteris.

Eksperto teigimu, toks Skvernelio ir Matijošaičio elgesys lėmė tai, kad kontroliuojamos žiniasklaidos ir sociologijos centrai pradėjo "nuleisti" juos viešosios nuomonės apklausose.

"Jie pradėjo nuleisti Karbauskio vadovaujamą partiją, nes Skvernelis… jis yra ministras pirmininkas, jis nėra partijos narys, jis yra nepriklausomas politikas. Visa tai kartu buvo atspirties taškas nacionalistinei opozicijai pradėti kampaniją, diskredituojančią vyriausybę ir potencialius kandidatus į prezidentus", ― daro išvadą Bruteris.

Praėjusią savaitę Ramūnas Karbauskis savo "Facebook" puslapyje išreiškė nuomonę, kad "korupcijos skandaluose paskendę" konservatoriai ir liberalai rado naują priešą — UAB "Agrokoncernas". Jis pabrėžė, kad kaltindama šią įmonę, opozicija netiesiogiai kaltina šimtus verslo įmonių ES ir kitose pasaulio šalyse, tarp jų ir mažiausiai šešias lietuviškas įmones.

Interviu Sputnik Lietuva politikos mokslų daktaras Vadimas Volovojus sakė, kad opozicija visada bando diskredituoti Karbauskį ir jo partiją, nuolat skelbdama, kad jis yra "Kremliaus agentas" ir dirba Rusijos naudai.

Savo ruožtu ekonomistas ir politikos analitikas Aleksandras Nosovičius pažymėjo, kad konservatorių išpuoliai prieš valdančiosios partijos lyderį yra ne kas kita, kaip atakos prieš Lietuvos premjerą. Pasak jo, Skvernelis yra labiausiai tikėtinas kandidatas į prezidentus, todėl opozicija bando pakenkti jo reitingams.