Žvagulis neskaito Konstitucijos: Draudžiama versti duoti parodymus prieš save.

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-11-19 19:41:48, skaitė 652, komentavo 0

Žvagulis neskaito Konstitucijos: Draudžiama versti duoti parodymus prieš save.

Žvagulis buvo nubaustas už melagingų parodymų davimą. Jei Žvagulis būt žinojęs, jog Lietuvos Konstitucijos 31 straipsnis draudžia versti duoti parodymus prieš save jis būt parodymų nedavęs. Jokių. Nei melagingų, nei nemelagingų. Prieš save gali šnekėti tik savo noru. Ir tik jei labai nori.

Atsiminkit 31 straipsnį ir juo pasinaudokit. Bet kada ir prieš beleką. Neatsakinėkite įgaliotiniui. Neatsakinėkite tardytojui. Neprivalote atsakinėti net teisėjui. Ir prokurorui galite neatsakinėti. Tai nesukels jokių teisinių pasekmių. Nes Konstitucija yra virš visų policininkų ir prokūrorų.

Kadangi jūs ne juristas, tai kiekvienas jūsų atsakymas gali būti panaudotas prieš jus ir jūsų artimuosius. Jūs to norite?

Įspėkite artimuosius neteikti jokios informacijos apie jus. Visiškai jokios.

Prievartos struktūros turi pakankamai galimybių sekti jūsų telefono judėjimą įjungti telefono mikrofoną ir paklausyti ką kalbate. Prievartos struktūros gali nuotoliniu būdu panaršyti po jūsų kompą. Gali patekti į jūsų patalpas ir sumontuoti pasiklausymo aparatūrą.

Atsiminkit, kad darydami kratą ar apžiūrinėdami automobilį policininkai gali pakišti pasiklausymo aparatūrą. Lietuvoje normalu darant kratą sumontuoti pasiklausymo aparatūrą. Policija to net neslepia. O gali iš rankovės įmesti į bagažinę narkotikų paketėlį? Nu nežinau. Galvokit patys. Tik nesakykit, kad nebuvot perspėti.

http://ldiena.lt/straipsnis/6400/svarbus-patarimai-kaip-elgtis-susidurus-su-policija-europoje-ir-lietuvoje