Valstybės vardu iš šeimų atiminėjamų vaikų skandalas lyginamas su išgalvotos pedofilijos ir žudymų istorija

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/valsty... 2018-11-19 19:43:30, skaitė 459, komentavo 2

Valstybės vardu iš šeimų atiminėjamų vaikų skandalas lyginamas su išgalvotos pedofilijos ir žudymų istorija

Portalas lrytas.lt perspėjo, kad skandalai dėl valstybės vardu iš šeimų atiminėjamų vaikų priartėjo prie pavojingos ribos.

„Baisiausia, kad užuot reikalavus taisyti klaidas, kelti darbuotojų kompetenciją, reikalaujama vadinamą Matuko reformą atšaukti. O atšaukus ją beržinė košė, rimbas ar kumštis vėl taps teisėta auklėjimo priemone“, - skelbiama analitinėje publikacijoje „Skandalai dėl vaikų paėmimų priartėjo prie pavojingos ribos: baimės sėkla jau pasėta“ .

Pranešama, kad „dėl reformos atšaukimo sprendžia ne racionalus protas ir argumentai, o įpykusi liaudis ir jai pataikaujantys bei savo reitingus taip keliantys politikai“.

„Kartojasi Garliavos istorija, po kurios net septyni garliaviniai gavo mandatus į Seimą“, - primenama straipsnyje.

Skelbiama, kad „prieš 9 metus kilusi isterija dėl išgalvotos Garliavos pedofilijos istorijos dalį visuomenės įaudrino tiek, kad sukėlė neadekvačias reakcijas“.

„Istoriją lydėjo žmogžudystės, o grasinimai plūdo tiems, kurie nepritarė miniai“, - faktus primena lrytas.lt.

Garsiai vaikų teisių gynėjai, buvusiai vaiko teisių apsaugos kontrolierei, socialdemokratei Rimantei Šalaševičiūtei visa tai taip pat primena Garliavos istoriją.

„Pati pradžia yra labai panaši į mūsų dalies visuomenės reakciją, kokia buvo tada, kai prasidėjo Garliavos istorija. Ir netgi kai kuriose laidose, kur teko dalyvauti, susidarė toks įspūdis, kad kalbama tokiomis pačiomis frazėmis tų asmenų, kurie mano, kad reikia įstatymą apskritai panaikinti, darbuotojus visus išvaikyti, Seimą paleisti. Tokie pat komentarai buvo ir Kedžio istorijoje“, – sakė R. Šalaševičiūtė.

Kad susipriešinimas tampa grėsmingas yra perspėjusi ir LRTDELFI.