Velsas teiks nemokamas aborto paslaugas Šiaurės Airijos moterims

Autorius: LVI Šaltinis: https://laisvavisuomene.lt/vel... 2018-11-24 12:48:01, skaitė 550, komentavo 1

Velsas teiks nemokamas aborto paslaugas Šiaurės Airijos moterims

Praėjusią savaitę Velso vyriausybė paskelbė paseksianti Anglijos ir Škotijos pavyzdžiu ir Šiaurės Airijos moterims suteiksianti priėjimą prie nemokamų aborto paslaugų Velse. Vis dėlto aiškėja, kad visa tai daroma nepaisant konsultacijos, kurią prieš tai atliko Velso vyriausybė. Minėta konsultacija baigėsi neigiamų atsakymų dauguma. 2018 m. sausio-vasario mėn. Velso vyriausybės atlikta apklausta šiuo klausimu, kaip rodo atsakymų santrauka, teigia, kad iš 802 atsakymų tik 14 buvo už naująją Velso vyriausybės iniciatyvą, 788 atsakymų (98.3 proc.) jai prieštaravo.

Beje, net ir minėtieji 14 teigiamų atsakymų buvo iš aborto paslaugų tiekėjų arba arborto advokacijos grupių, tokių kaip Londono-Airijos teisės į abortą kampanija.

Vis dėlto nors atsakymai, kurie prieštaravo iniciatyvai, atėjo iš individų, įskaitant daugybę žmonių iš Šiaurės Airijos, konsultacijos reziumė teigia: „Buvo gauti iš viso 802 atsakymai. Dauguma iš jų atėjo iš judėjimo už gyvybę SPUC (angl. Society for Protection of Unborn Children) ir jo narių. Dauguma iš jų yra iš Šiaurės Airijos.“

Nors SPUC judėjimas nepateikė apibendrinančio atsakymo, o tik pateikė argumentus, kad norintieji išreikšti savo nuomonę turėtų aiškesnį vaizdą, Velso vyriausybė jų argumentų kampaniją panaudojo kaip argumentą, kodėl reikia ignoruoti konsultacijos rezultatus. Reziumė teigiama: „Neigiami atsakymai nurodė identiškus reikalavimus, todėl jie įskaitomi kaip viena kolektyvinė nuomonė.“ Tuomet Vyriausybė išrinko visus pasikartojančius prieštaravimus ir juos atmetė. Tuomet santrauka trijose pastraipose detaliai pateikė minėtus keturiolika teigiamų, už nemokamas aborto paslaugas pasisakiusių atsakymų ir padarė išvadą, kad iniciatyva bus įgyvendinta.

Taigi pati konsultacija tapo pasityčiojimu iš demokratinio proceso bei ignoravo ir moterų iš Šiaurės Airijos atsakymus.

Buvusi Šiaurės Airijos policijos kontrolierė teigė: „Kaip Šiaurės Airijos bendruomenės narė esu nuvilta, kad Verslo vyriausybė išleido tokį trumpą spaudos pranešimą, kuriame pasakė, kad Velsas teiks nemokamas aborto paslaugas Šiaurės Airijos moterims net neįvertinę, kad jų pačių rengtoje konsultacijoje tik 1.7 proc. respondentų pasisakė už iniciatyvos įgyvendinimą. Dar blogiau, 98.3 proc. respondentų buvo moterys iš Šiaurės Airijos ir jų pažiūros lemia daugiausiai. Esu šokiruota, kad Velso vyriausybė taip pasielgė. Raginu peržiūrėti konsultaciją ir jos pagrindu priimti peržiūrėtą sprendimą.“ (Kalba sutrumpinta)

Parengta pagal Society for the Protection of Unborn Children informaciją