Atvirumo specifika. Kaip Lietuvoje "gyventi be formulių ir būti atviram"

Autorius: Domantas Klyva Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-02-24 11:32:00, skaitė 679, komentavo 0

Atvirumo specifika. Kaip Lietuvoje

Knygos priverčia susimąstyti, jos suteikia galimybę iš naujo pažvelgti į kasdienius dalykus. Ką gi Lietuvos gyvenime reiškia šiųmetinis Vilniaus knygų mugės šūkis "Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram"

Tikrosiomis leidėjų Kalėdomis laikoma Vilniaus knygų mugė trečią dešimtmetį pradėjo pakiliai. Didžiausiame Baltijos šalių literatūros renginyje šiemet stendus įsirengė net 380 leidyklų, per visas dienas vyks virš 600 renginių, veikia daugybė skirtingų salių su specialiomis programomis, daugiau nei 400 susitikimų su autoriais rengia pačios leidyklos.

2020 metus Vilniaus knygų mugė pasitiko Jono Meko mintimi: "Gyventi reikia be formulių, reikia būti atviram". Būti atviram didelis iššūkis. Lietuvoje atvirumas turi savo specifiką.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininko pavaduotojas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Arvydas Anušauskas taip pat apsilankė knygų mugėje. Apie tai pasidalino savo Facebook.

Apie tai, kad knygų mugėje Vilniuje galima nusipirkti Mao Dzedongo "Mažą raudoną knygelę"…, o už leidinio, pasak pono Seimo nario Arvydo Anušausko, stovi Kinija. Tikėtina, kad šis leidinys gali tapti Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos tyrimo objektu. Ar Lietuvos Seimas taps atsakingas ir už knygų leidybą bei prekybą?

Poną Arvydą Anušauską išgąsdino draugas Mao Dzedongas
Poną Arvydą Anušauską išgąsdino draugas Mao Dzedongas

Mao Dzedongas iki šiol persekioja ir kitą Seimo narį —  Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narį, filosofą Mantą Adomėną.

Savo Facebook`o laiko juostuoje ponas Mantas detektyviškai pafilosofavo ir paprašė pagalbos. Tikėtina ponui Mantui Adomėnui padėti reikia kitų specialistų.

Mantas Adomėnas: "Šįryt bebaiginėjant antrą straipsnio apie konservatizmą dalį, netikėtai — be jokių įspėjimo ženklų — numirė kompiuteris. Nenoriu sakyti, kad čia kinų žvalgybų darbas, bet, kaip sako klasikai, mintys kyla įvairios. Norėjau paklausti — kas gerai ir greitai ardo kompiuterius ir atkuria duomenis? Ką galite rekomenduoti?".

Ponui Mantui Adomėnui reikia pagalbos
Ponui Mantui Adomėnui reikia pagalbos

Nėra tikrų žinių kokias skaito knygas Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir ar vaikšto į knygų muges, bet tikrai yra žinoma, kad televizorių žiūri. Ir yra labai išrankus. "Pervij Baltijskij" ministrui neįsiūlysit. Ministras labai saugo savo smegenis.

Ministras Raimundas Karoblis: "Ot tai "puikią" reklamą gavau! Pigiai siūlomi nuodai smegenims — net 23 kanalais. "Pervij Baltiskij" propaganda ... Ačiū, gal ne".

Ministras Raimundas Karoblis rūpinasi savo smegenimis
Ministras Raimundas Karoblis rūpinasi savo smegenimis

Savo sveikata reikia rūpintis. Tai galima daryti elegantiškai.

Londono mados savaitė — vienas svarbiausių mados ir stiliaus įvykių, sutraukiantis viso pasaulio dėmesį. Tai, kas bus madinga ateinantį sezoną dažniausiai padiktuoja mados savaitės dizaineriai ir gatvės stileivos, besilankantys renginyje.

Šiemet vienu didžiausių atradimų laikomos stilingos apsauginės veido kaukės, ne tik papildančios stilių, bet ir apsaugančios nuo oro lašeliniu būdu plintančio koronaviruso. Vos per kelias dienas išplitusi mada, Londono mados savaitės pabaigoje pasiekė piką — ją turėjo bene kiekvienas svečias.

Lietuvių dizainerių įvaizdis Londono mados savaitėje nuvilnijo per visą pasaulį. Į tai atkreipė dėmesį ir pasidalino savo Facebook   aistringas kolekcininkas bei verslininkas, Lietuvos kulinarinio paveldo muziejaus direktorius ir įkūrėjas Vaclovas Kontrauskas.

Lietuvių dizainerių įvaizdis nuvilnijo per pasaulį
Lietuvių dizainerių įvaizdis nuvilnijo per pasaulį

Pasaulis yra labai įvairus ir atviras. Lietuviams taip pat. Deja ne visiems. Ypač kai kuriems Seimo nariams ir ministrams Pasaulis atrodo kaip "kitas Pasaulis". O gal jie patys iš kitos planetos?

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.