Lietuva turi dvi bėdas — koronavirusą ir BelAE

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-03-08 17:42:00, skaitė 820, komentavo 2

Lietuva turi dvi bėdas — koronavirusą ir BelAE

Po patikrinimo Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) suteikė leidimą paleisti reaktorius ir pradėti eksploatuoti Baltarusijos AE

Lietuva taip ir nesugebėjo sustabdyti atominės elektrinės statybų Astrave, 50 km nuo Vilniaus. Dabar belieka tikėtis, kad visos Europos Sąjungos šalys, sekdamos Lietuvos pavyzdžiu, blokuos BelAE pagamintos elektros energijos srautą į bendrą ES energetikos sistemą.

— Laurynai, ko tu čia iš karto dvi medicinines kaukes užsidėjai?

— Viena prieš koronavirusą, o antra — prieš radioaktyviąsias dulkes, kurios greitai atskris į Lietuvą iš Astravo!

— Na, tada bent ant vienos užrašyk rašikliu  — "koronavirusas", o ant kitos — "radiacija"! O tai virusas ir dulkės gali neatspėti ir įskristi į netinkamą kaukę.

— Jūs visi iš manęs tyčiojatės, o juk viskas yra labai rimta! TATENA inspektoriai pasirašė visus Baltarusijos atominės elektrinės saugos dokumentus ir leido valdžios institucijoms pradėti reaktorių paleidimo ir stoties eksploatavimo darbus! Taigi, mūsų laukia sunkių išbandymų metas! Juk jau seniai aišku, kad Astravo AE branduoliniuose reaktoriuose yra didžiulės skylės ir visa radiacija iš jos skris link Lietuvos!

Baltarusiai jau yra sumontavę galingus ventiliatorius pasienyje, kad į jų teritoriją nepatektų nė viena dulkė, o tik į Lietuvą! Juk ši stotis yra didžiulė atominė bomba, pagaminta specialiai sunaikinti mūsų Lietuvą. Ir visa tai yra rusiški triukai! Juk "Rosatom" kaip tik ir statė šį objektą. Pats supranti, kaip jie ten statė...

— Klausyk mažiau lietuviško radijo ir nežiūrėk televizoriaus, įjunk smegenis ir pamėgink jas šiek tiek pajudinti. Kam Baltarusijai, kuri žino branduolinės saugos kainą po Černobylio tragedijos, dar kartą tai išgyventi? Ar tikrai manai, kad jie tokie pikti ir klastingi? Ar manai, kad TATENA, jei atrastų kokių nors konstrukcijos trūkumų, leistų pradėti veiklą? Nustok šnekėti nesąmones. Tai yra grynai ekonominis, o ne politinis ar sabotažo projektas. Kažkada uždarėme Ignalinos AE. Dėl to patekome į Europos Sąjungą. Regioninėje rinkoje kilo pigios elektros energijos, kurią gamino mūsų stotis, paklausa. Štai baltarusiai patys susitvarkė ir pastatė. Dabar jie uždirbs daug pinigų. O mes sėdėsime ir čiulpsime pirštą žinodami, kad esame europietiška galia... bet be pigios elektros!

— O tu manęs negąsdink ir nesityčiok! Geriau aš apšviesiu namą balana ir kursiu krosnį malkomis, nei nusipirksiu šią užkrečiamą Astravo elektrą! Ir net nebandyk manęs įtikinti kitaip!