RUSAI PUOLA LIETUVIŲ PINIGINES! Kaliningrado srities ir Lietuvos pasienio punkte rusai stato antrą "duty free" parduotuvę

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2020-03-09 09:07:00, skaitė 908, komentavo 3

RUSAI PUOLA LIETUVIŲ PINIGINES! Kaliningrado srities ir Lietuvos pasienio punkte rusai stato antrą

Bendras statybos plotas bus daugiau nei 573 kvadratiniai metrai. Pastatas bus vieno aukšto. Leidimas galios iki 2021 metų kovo 20 dienos

VILNIUS, kovo 9 — Sputnik. Kaliningrado srities vyriausybė leido bendrovei "Kionigsberg Treiding" pasienyje su Lietuva statomos pasienio kontrolės punkto "Dubki" teritorijoje įrengti neapmuitinamą parduotuvę ("duty free"). Atitinkamas dokumentas paskelbtas regiono valdžios tinklalapyje.

Leidimas buvo išduotas vasario 20 dieną ir galios iki kitų metų kovo 20 dienos. Bendras statybos plotas bus daugiau nei 573 kvadratiniai metrai. Pastatas bus vieno aukšto.

Pernai panašus leidimas buvo išduotas bendrovei "Filip". Jis galioja iki gegužės 19 dienos. Manoma, kad dviejų aukštų pastatas užims daugiau nei 300 kvadratinių metrų plotą.

Anksčiau Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas pareiškė, kad pasienio kontrolės punktas "Dubki" bus paruoštas vėliau, nei buvo paskelbta anksčiau. Iš pradžių buvo manoma, kad darbai bus baigti kovo mėnesį, tačiau vėliau pasienio kontrolės punkto atidarymas buvo atidėtas birželio pabaigai.

Šiuo metu tarp Kaliningrado srities ir Lietuvos veikia keturi pasienio kontrolės punktai. Jie yra automobilių keliuose — tai "Panemunė" ("Soveckas"), "Nida" ("Morskojė"), "Kibartai" ("Černyševskojė") ir "Ramoniškiai" ("Pograničnyj").