Kada, jei ne dabar, Rusijai geriausia „pulti“ Lietuvą?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kada... 2020-03-13 10:28:00, skaitė 899, komentavo 8

Kada, jei ne dabar, Rusijai geriausia „pulti“ Lietuvą?

Jau daugelį metų žiniasklaida mums perša nuomonę, kad Rusija, pasitaikius progai, tikrai užpuls Lietuvą. Ši diena kaip tik išaušo, koronaviruso pakirsta Europa stabdo NATO pratybas ir JAV karių dislokacijas

Donaldas Trampas Europą palieka likimo valioje?

JAV prezidentas ketvirtadienį apkaltino ES nepakankamai gerai reaguojant į plintantį koronavirusą ir nuo kovo 13 dienos įvedė draudimą (skrydžius) atvykti iš Europos 30 dienų. JAV pajėgų Europoje vadovybė (EUCOM) patikslino JAV karių dalyvavimo didžiausiose per pastaruosius 25 metus bendrose pratybose „Defender Europe 2020“ planus.

Apie tai pranešė „Army Times“ su nuoroda į EUCOM spaudos tarnybą. Amerikos karinė vadovybė nusprendė sumažinti kareivių, kurie turi dalyvauti pratybose, skaičių. Panašus sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į koronaviruso protrūkį ir greitą ligos plitimą. Iš pradžių planuota, kad iš JAV į pratybas, kuriose dalyvauja 18 Europos Sąjungos šalių, atvyks apie 20 tūkst. žmonių.

Anksčiau paaiškėjo, kad dėl koronaviruso protrūkio Norvegijos valdžios institucijos atšaukė didžiąją dalį „Cold Response“ pratybų, kurios turėjo vykti kovo 9–19 dienomis.

Buvo planuojama, kad jose dalyvaus apie 15 tūkstančių kariškių iš JAV ir aštuonių Europos šalių. Kaip pažymėta EUCOM, šių priemonių imamasi siekiant apsaugoti visų pratybų dalyvių ir vietos gyventojų sveikatą.

Nepuls

Negi Vladimiras Putinas nepasinaudos tuo ir neužpuls Lietuvos? O gal rimtai Rusija niekada ir neplanavo jos pulti, o kaip tik leis jai pačiai save susinaikinti? Lietuva nyksta, žmonių mažėja. O kam dar vieno skandalo ir sankcijų? Tikrai nepuls. Neapsimoka.

Gyvenkite ramiai ir saugokite vieni kitus nuo koronaviruso, kuris puola iš tikro.

Egidijus Paulauskas