Valdas Vaigauskas: Atėjo ji. Ekonominė Pasaulinė krizė. Su Karūna!

Autorius: Valdo Vaigauskas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-03-14 13:30:00, skaitė 818, komentavo 3

Valdas Vaigauskas: Atėjo ji. Ekonominė Pasaulinė krizė. Su Karūna!

Atėjo ji. Ekonominė Pasaulinė krizė. Su Karūna! Tiek mus Ja daug gąsdino, čiupdavo už rankovės, sakydavo „tuoj tuoj“, baksnodavo pirštu į kalendorių, šaukdavo, kad Ji kartojasi kas 10 metų ir nuoširdžiai nustebdavo „o kodėl Jos dar nėra?“. Visiems tai, beje, gerokai pabodo. Tada ji ėmė ir atėjo, prisidengusi kinietišku virusiuku.

Nežinau, ar Ji bus didesnė nei 2008. Bet Ji jau bus.

Šiaip Krizė – pati savaime, nėra blogai. Per krizes atkrenta visa tai, kas nereikalinga, kas nėra pirmo būtinumo, nuvysta, visa, kas iškreipta, nenatūralu, perteklinė. Čia, kaip kelionė į kalnus. Pamatysite, nebesiimsite su savimi jokių užkalnio kvepalų, jokių gretų klimatinių marazmų, jokių šešiaspalvių liberalmarksistų sorosų propagandų. O ką pasiimsite su savimi, klausiate? Štai, va, Tai ir liks.

Dabar geros naujienos:
1. Globalistai jau pralaimėjo. Tik jie patys to dar nesuvokia. Žlugo ir jų velniška ideologija. Kirto jiems akcijų biržos, kur tuoj pradės poškėti „Puff“ visi šešis kartus užskolinti akcijų fondeliai.

2. Europos Sąjunga privalės nustoti taškyti savo milijardinius fondus, arba ji užsidarys ir išsibėgios kas sau. Baigsis visi šešiaspalviai projektėliai, visi pinigų taškymai klimato kaitoms, atviros sienos „inžinieriams“ iš Turkijos ir panašus marksistinis marazmas. Turės savo fondus skirti, kad kompensuoti viruso padarinius visoje Europoje. O tai bus šimtai milijardų. Ar atlaikys? Tikėkimės.

3. Kai jau nebeliks tų fondelių penio tarp dantų, kiek ilgai išsilaikys visokie liberalmarksistai propagandistai, vardu „pamirš iki antradienio“, kiek ilgai išsilaikys visokie nacionaliniai propagandos kanalai, vedini visokių niekam nebereikalingų monikučių ar pagiežingų miliučių? Kam bus bent kažkiek įdomi propagandinė medija 6min.lt, ar kiti sorosiniai kanaliukai?

4. Sugrįžta senas geras skautiškas „Dievui, Tėvynei, Artimui“. Sugrįžta Šeima, sugrįžta Pareiga, sugrįžta tikri Draugai, sugrįžta Bendruomenė. Pamatysite, kaip slėpsis ir nyks jūsų tik jums vienam svarbus egoizmas, ar jūsų vieno paties laisvė.

5. Beje, ir miškus Lietuvoje nustos kirsti. Bent kuriam laikui. Kas dabar pirks tą medieną, kiniečiai?

6. Galiausiai, perteklinis turtas – tėra jūsų priklausomybė jam. Ne turtas tarnauja jums, o, deja, atvirkščiai. Net pats nustebsite, kaip jo mažai tereikia, ir ko, būtent, reikia, kad Jūs būtumėte, paprasčiausiai Nepriklausomas ir Laimingas.

Beje, greitai pasipils visokių banksterių patarimai – skolinkitės, dabar palūkanos artimos 0! Vykite juos šalin, primenu, kad pirma narkotikų dilerio dozė taip pat būna nemokama. Stenkitės neturėti bent jau trumpalaikių paskolų ir tikrai šiukštu dabar nesiskolinkite vartojimui. Atminkite, banksteris visada dovanoja jums lietsargį, kai šviečia saulė, ir jį atima, kai pradeda lyti. Ir, svarbiausiai, - banksteriai tuoj jus vers persirašinėti kredito sutartis "jų sąlygomis". Nifiga jiems! Jūs - silpnesnioji pusė, grasinkite jiems, banksteriams, viešumu ir teismu.

Ir pasaugokite, jei įmanoma, dabar savo visus pajamų šaltinius, darbus taip pat. Išlaidų šaltiniai, ypatingai ne būtiniausių, dabar gali ir palaukti.

Ir būtinai turėkite bent 4 - 6 mėn. šeimos pragyvenimui pinigų. Iš jų bent 1 - 2 mėn. išlaidoms grynų. Čia bus jūsų Šeimos rezervas, kurio galbūt ir neprireiks. Bet turėsite bent jau žilų plaukų mažiau, miegosite ramiau.

O šiaip ramiai - gi mes, Lietuvaičiai, jau turime patį kiečiausią imunitetą Krizei. Pasimokėme visai neseniai - 2008 m. Skaudžiai, bet tokios jau tos gyvenimo pamokos būna (Jūsų nuolankus tarnas - beje, buvau vienas iš tokių). Tikiuosi, mes nepamiršome?

Su Dievu! Viskas bus gerai. Ir Pavasaris jau tuoj, ne ruduo koks ten.