Puota maro metu – ir vėl kartojasi 2008 m. scenarijus!

Autorius: Giedrius Šarkanas Šaltinis: http://nemokykla.eu/Puota_maro... 2020-03-14 21:39:00, skaitė 9734, komentavo 16

Puota maro metu – ir vėl kartojasi 2008 m. scenarijus!

Nors Giltinė koronaviruso pavidalu jau beldžiasi į mūsų duris, Lietuvos valdžia švenčia ir švaisto šimtus milijonų beprasmiškai ginkluotei – visai kaip 2008 m.

Lietuvos valdžia toliau mus valdo

Per porą koronaviruso mėnesių pasaulis pasikeitė neatpažįstamai. Išsigandę žmonės kaupia atsargas; niekas nebeperka prabangos prekių; akcijų biržos ritasi į bedugnę.

Į Lietuvą atkeliauja Giltinė, o Nausėda mėgaujasi valdžios malonumais

Visame pasaulyje skubiai įrenginėjamos naujos ligoninės; kuriasi ir plečiasi laboratorijos; vyriausybės skubiai peržiūrinėja biudžetus karštligiškai ruošdamosis ateinančiai krizei.

Tuo tarpu Lietuvos valdžia, trankiai atšventusi Kovo 11, sparčiai kuria mums naujas taisykles ir nurodymus kaip visada graudžiai apeliuodama į mūsų pilietiškumą.

Valdžios ruporai vėl sako „nieko tokio“

Įvairiausi oficialūs ekspertai, etatiniai valdžios mačiuliai jau kelis mėnesius mums kartoja, kad nėra pagrindo panikuoti, kad „Lietuva gerai pasiruošusi krizei“, kad yra daug rezervų ir t.t.

Tačiau ir 2008 m. Lietuva buvo gerai pasiruošusi – žmonių įsiskolinimas buvo menkas, bankai stiprūs, o ekonomika – gerai pasiruošusi netikėtumams. Ir vis dėlto, mes ko gero labiausiai Europoje nukentėjome nuo praeitos krizės.

Tiesiog į valdžią atėjo Kubilius, ir, tuo metu, kai visų kitų Europos šalių vyriausybės iš paskutiniųjų gynė savo žmonės, „naktinės reformos“ kaip mat paguldė Lietuvą ant menčių.

Lietuvos valstybė nusikalstamai plaukia pasroviui

Nors viskas verčiasi aukštyn kojomis, neseniai sužinojome, kad mūsų nelaimingos tautos valdžia sugalvojo dar šiais metais nusipirkti karinių raketų „Javelin“, nors ką tik švaistė milijonus už karinius sunkvežimius.

Tuo tarpu Lietuvoje trūksta medicininės įrangos. Net visko pertekusioje Šiaurės Italijoje jau dabar nebeužtenka plaučių ventiliavimo įrangos (nors ten pat vietoje yra jos gamyklos!); todėl italų gydytojai priversti PALIKTI NUMIRTI sunkesnius ligonius net NEMĖGINDAMI jų gelbėti.

O Lietuvos valdžia atsipalaidavusi organizuoja patalpas KARANTINUI, lyg karantinas galėtų kažkuo pagelbėti ligoniams. Praktiškai ruošiamasi STEBĖTI kaip lietuviai mirs negaudami būtiniausios pagalbos.

Mirsime ir skursime todėl, kad neturime SAVO valstybės

Panašu, kad dabartinė ekonominė krizė bus DAUG rimtesnė už praėjusiąją; negaudamos paramos, daugelis įmonių bus priverstos bankrutuoti, o apie bedarbių skaičių baisu ir pagalvoti.

Jei neįvyks stebuklas, COVID-19 epidemija nudecimuos mūsų ir taip mirštančią tautą, nes gydytojai tiesiog neturės būtiniausios įrangos.

O mes kaip visada bejėgiai. Bandžiau rašyti valdžiai laišką, bet netgi atsakymą gavau tik iš Vyriausybės.

Mus valdo žmonės, kurie pateko į valdžia tik todėl, kad begėdiškiausiai melavo ir ciniškiausiai mus apgaudinėjo. Dabar jiems nusispjaut, nes Lietuva – jų nuosavybė. O mes savo šalyje esame viso labo pigi darbo jėga, kuriai išmirus, bus galima įsivežti šviežios iš Rytų Europos – lygiai taip pat, kaip prieš 600 metų padarė jų garbinamas Vytautas „Didysis“.

Todėl labai panašu, kad ir vėl pasikartos 2008 m. scenarijus – mes vėl būsime geriausiai pasiruošę, bet ir vėl nukentėsime labiausiai. Tiesiog mūsų tokia valstybė.