Milda Bartašiūnaitė. Komentaras apie tai, "KAS DEDASI ITALIJOJE!" Pasižiūrėkit į skaičius

Autorius: Milda Bartašiūnaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/milda... 2020-03-16 17:58:00, skaitė 1037, komentavo 7

Milda Bartašiūnaitė. Komentaras apie tai,

Pradėjau gauti asmeninius laiškus iš mano labai gerbiamų žmonių, kurie gyvena užsienyje, kad koronavirusas - joks ne juokas ir joks ne paprastas gripas. Man rašiusieji teigia, kad Italijoje daktarai yra didelėje panikoje, ligoninės perpildytos, aparatų bei lovų trūksta... žodžiu, mano viešai reiškiamas skepticizmas - "ne vietoje ir ne laiku."

Leiskite atsakysiu visiems iš karto ir viešai:

Jeigu 2019 ir ankstesniais metais Italijoje žmogus pasigaudavo A arba B tipo virusą, geriausiu atveju nueidavo į polikliniką, jam ten geriausiu atveju išrašydavo antigripino ir paleisdavo gydytis namo.

Ligonis arba pasveikdavo, arba mirdavo.

Ligoniai tyliai mirdavo arba savo lovoje, arba dar spėdavo išsikviesti greitąją.

Vien per 2016/17m. žiemos gripo sezoną (nepilni 4 mėnesiai) mirė 25 000 žmonių.

Ligoninės nebūdavo perpildytos dėl elementaraus faktoriaus - žmonių pofigiškumo. Vieni, susirgę gripu niekur iš principo nesikreipdavo ir užsiimdavo savigyda, kiti kreipdavosi į poliklinikas ir, kaip minėjau, mirdavo namie su tabletėmis rankose, o tretiems ligoninėse buvo konstatuota mirtis, nes atvyko per vėlai.

DABARTINĖS DIENOS

DĖL NUOLATOS PER ŽINIASKLAIDOS PRIEMONES ESKALUOJAMOS ISTERIJOS, kiekvienas italas, vos pasijutęs blogai, važiuoja tiesiai į ligonines. Prie plaučių ventiliacijos aparatų prijungiami žmonės, kurie dar ankstesniais (ne isterijos) metais karkaliuotų ir skrepliuotųsi namų lovoje.

Aišku, kad gydytojai panikoje. Aišku, kad lovų trūksta. Aišku, kad isterijos pagautam žmogui galvoje vyksta saviįtaigos procesai ir dėl streso organizmas nusilpsta bei tampa neatsparus virusams.

Pasižiūrėkit į skaičius. Italijoje gyvena 60,5 milijonai žmonių. Užsikrėtusiųjų COVID-19 dar nesiekia 18 000. TAI YRA 0.03%.


Nuotraukos iš kovo 12d. "Washingtonpost"

APIE KĄ MES KALBAM?