Rusijos ambasadorius ragina HRW nemeluoti apie kovą su koronavirusu Rusijoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-03-24 09:19:00, skaitė 834, komentavo 0

Rusijos ambasadorius ragina HRW nemeluoti apie kovą su koronavirusu Rusijoje

Anksčiau žiniasklaidoje paskelbta, kad Rusijoje smarkiai išaugo mechaninio vėdinimo įtaisų poreikis, nes pasiturintys rusai tariamai pradėjo juos aktyviai pirkti, plintant koronavirusui

VILNIUS, kovo 24 — Sputnik. Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas paragino Amerikos žmogaus teisių organizacijos "Human Rights Watch" vadovą Kenetą Rotą (Kenneth Roth) neinformuoti žmonių apie kovą su koronavirusu Rusijoje, praneša RIA Novosti.

Anksčiau Rotas Twitter'yje rašė, kad Rusijos valdžia nieko nedaro, jog užkirstų kelią "turtuoliams išpirkti Rusijos ventiliacijos mašinas", kurių tariamai gali nepakakti paprastiems piliečiams. Jis užsiminė apie straipsnį "The Moscow Times".

"Laiku įgyvendintos priemonės leido mums kovoti su šia nauja globalia grėsme [koronaviruso plitimu — Sputnik], jos daug efektyvesnės nei tų šalių, kurias HRW įprastai vengia kritikuoti", — Anatolijus Antonovas teigė Rusijos ambasados JAV "Facebook" puslapyje.

Diplomatas patarė Rotui susipažinti su informacija apie situaciją, susijusią su dirbtinės plaučių ventiliacijos priemonėmis, kuri buvo aprašyta angliškoje pokalbio su Komunarkos ligoninės Nr. 40 vyriausiuoju gydytoju Denisu Procenka, kur gydomi koronavirusu užsikrėtę žmonės, versijoje.

"Šiandien labiau nei bet kada anksčiau yra svarbios bendros tarptautinės bendruomenės pastangos. Reikia abipusės paramos. Rusija jau suteikė realią ir labai reikalingą pagalbą Italijai. Dabar svarbiausia — gelbėti gyvybes", — sakė Antonovas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į medicinos paslaugų teikimo rusams Amerikos kalėjimuose problemą, ragino HRW atsiliepti į Rusijos diplomatų prašymą.

Rusijoje bendras pacientų skaičius pasiekė 438 žmones (iš jų 262 — sostinėje), 17 pasveiko, 52 tūkst. stebimi.

Anksčiau žiniasklaidoje paskelbta, kad Rusijoje smarkiai išaugo mechaninio vėdinimo įtaisų poreikis, nes pasiturintys rusai tariamai pradėjo juos aktyviai pirkti, plintant koronavirusui. Sveikatos apsaugos ministerija komentavo, kad tokie teiginiai nepagrįsti, nes ventiliatorių gali naudoti tik kvalifikuotas gydytojas ligoninėje.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį pandemija. Epidemija išplito daugiau nei 180 šalių, pasaulyje jau yra užsikrėtę daugiau nei 372 tūkst. žmonių, mirė daugiau kaip 16  tūkst. žmonių.

Koronavirusas Europos šalyse
Koronavirusas Europos šalyse

Tai pat skaitykite: