Prezidentas V. Landsbergis paragino pervesti pinigų Laisvės TV, kad ji galėtų juos skirti medikų aprūpinimui

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/prezid... 2020-03-24 09:56:00, skaitė 918, komentavo 19

Prezidentas V. Landsbergis paragino pervesti pinigų Laisvės TV, kad ji galėtų juos skirti medikų aprūpinimui

Lietuvos prezidentas Vytautas Landsbergis. Nuotr. facebook.com

Lietuvos prezidentas, Žmonių partijos patriarchas, dviejų sąjūdžių įkūrėjas, profesorius Vyatutas Landsbergis parašė savo naują esė pavadinimu „Skaitau, matau“.

„Skaitau apie tai, kad visuomenininkai ir privatus verslas daro nepaprastus dalykus mėgindami kompensuoti Vyriausybės (SAM) vangumą ir neveiksnumą dėl koronaviruso. „Visko bus, viskuo pasirūpinta“. Kas taip kalbėjo? Matyt, ir galvojo išties negalvodami.

Paguodai gavom sovietinių receptų: kitur irgi blogai („Amerikoj negrus karia“). Nors net Baltijos kaimynai atrodo kur kas geriau.

Gaunam ir vilčių, kad apsileidimas apsirūpinant kovos priemonėmis bus ištaisytas kitą savaitę.

Apsileidimų nesaugant savo medikų ir prarandant laiką jau neištaisysi, bet gal Dievas padės.

Sistema turi sisteminių ydų, o tai pasakytina ne tik apie sveikatos apsaugos sistemą su karūnos problema.

Kai bus paleista veikti Astravo velniava us visais radiacinės taršos veiksniais, galimai paaiškės, kad šiai grėsmei esame dar prasčiau pasirengę. Gal Vyriausybė įsivedė kokį rimtą monitoringą ir nuolat informuoja piliečius apie padėtį?

Ar užsakėm, ar įsigijom nors šiai vietai visko reikiamo, ar priėmėm žmonių apsaugos teisės aktus, ar signalizuojam pasauliui – būtų gera žinoti.

Pro karūnėlės karuselę jau prasiskverbia realūs signalai, net valdžios pripažinimai, kad vėluojam, laiku nepasirūpinom, kad įsijungė, laimei, visuomenė, kuriasi efektyvios ir savaveiksmės struktūros. SAM to nelaimina ir nedėkoja, bet visuomenė gyva, gyvybinga. Veikia pati. Dėl Astravo ekstremaliųjų grėsmių taipgi įsikūrė jau anksčiau visuomeninis „Anti–Astravo“ sąjūdis, kuris mėgina kompensuoti Vyriausybės diplomatinį biurokratinį neveiksnumą. Beldžiasi į sąžines, tačiau jo veiklos informacija slopinama. Berods analogišku tiesioginės valdžios nepalankumu. O visuomenės dėmesys – tik į virusą.

Kai driokstels Astravo virusas su informacija apie Neries ir gruntinių vandenų, oro, sausumos kelių branduolinę taršą – tikriausiai, siūlysimes neieškoti ir čia kaltų dėl oficialiųjų institucijų neveiksnumo. Kažkaip sistemiška. Tik nežinau, ar tylinti, kapituliuojanti dėl Astravo žiniasklaida liks be nuodėmės.

Jeigu rimtai kovojam už Lietuvos gyvybę, tai abu sąjūdžiai, „karūnos“ ir Astravo turėtų jungtis. Į vieną išlikimo Sąjūdį, kaip prieš 32 metus. Analogijų labai daug“, - parašė prezidentas.

Jis taip pat paragino paaukoti ir pervesti pinigus valstybės finansuojamai Laisvės TV, kuri paaukotus pinigus nukreiptų šalies medikams.

„Kantrūs skaitytojai, prisidėkite prie Laisvės TV iniciatyvos ir skirkite pinigų mūsų medikų aprūpinimui. Parodykim, kad esame jiems be galo dėkingi už pasiaukojimą ir darbą“, - paragino prezidentas V. Landsbergis nurodydamas Laisvės TV rekvizitus, kur reikėtų pervesti pinigus (Gavėjas: VŠĮ Laisvės TV; Bankas: Swedbank, AB; Swift: HABALT22; Sąskaitos numeris: LT16 7300 0101 5692 7144; Aukojimo paskirtis: Laikykitės, medikai!).