Lietuvoje organizuotas koronavirusinis getas

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-03-25 08:58:00, skaitė 784, komentavo 1

Lietuvoje organizuotas koronavirusinis getas

Lietuvos valdžia griežtina priemones norėdama išskirti galimus koronaviruso nešiotojus — grįžtančius iš užsienio piliečius

Jiems apgyvendinti buvo nuspręsta skirti patalpas didžiuliame "Litexpo" parodų centre sostinėje bei pertvarkyti sporto centrus ir stadionus visoje šalyje. Palikti karantino zonas bus griežtai draudžiama. Gresia baudžiamoji atsakomybė.

— Linai, ar tavo dukrai su šeima pavyko grįžti iš Ispanijos, kur jie išvyko atostogauti prieš tris savaites?

— Kaip tik poryt jie turėjo grįžti. Tačiau jų skrydis buvo atšauktas ir dabar jie bando grįžti namo sausuma — išsinuomotu automobiliu. Jie neturi kito pasirinkimo. Kirs kelias sienas ir, manau, prisimins šią kelionę visam gyvenimui.

— Ar žinai, kas jų laukia grįžus į namus? Dviejų savaičių įkalinimas stadione ar vienoje iš "Litexpo" parodų centro salių! Nežinau, kaip tai atrodys, bet mano galvoje kyla blogos asociacijos... Prisimenu karo metais buvusį Vilniaus getą ar stadioną Santjage, kur Čilės diktatorius Pinočetas suvarė priešus. Aš suprantu, kad perlenkiu lazdą su tokiomis asociacijomis, bet mano galvoje kyla labai įkyrios mintys...

— Ar neužkrėtei savo smegenų baisiuoju virusu? Ką čia kalbi! Visa tai daroma tik visų kitų Lietuvos gyventojų labui. Ir tikiu, kad karantine mano artimiesiems nieko neatsitiks. Net jis pats jau buvo informavęs policiją, kad stebėtų juos po to, kai jie automobiliu kirs sieną. Duok Dieve, kad juos praleistų lenkai. Žinodamas, kokie griežti jie yra, labiau jaudinuosi. Jau gimtojoje Lietuvoje tikrai nebus blogiau nei svetimame krašte.

— O aš pastarosiomis dienomis galvoju apie ką kita. Dabar šalies gyventojai taip išsigandę, kad užtvindė policiją tūkstančiais pranešimų apie galimus karantino pažeidėjus. Kažkas atvažiavo į biurą tik paimti reikiamų dokumentų ir jau gavo kvietimą į policiją! Atseit, koks nesąmoningas pilietis! Bauskite jį pagal griežtą karantino įstatymą! Ir kuo griežčiau, tuo geriau, iki kalėjimo ir turto konfiskavimo! Ir vėl mintyse iškyla baisūs atvaizdai tų, kurie apie savo kaimynus pranešdavo NKVD. Taip jau kažkada buvo mūsų istorijoje, o dabar vėl dežavu...

— Susidaro įspūdis, kad tave užverbavo užsienio šnipai, o tu čia skleidi propagandinę infekciją į tvarką gerbiančių lietuvių galvas!

— Niekas manęs neverbavo... Tu pats esi užsikrėtęs pseudopatriotizmo virusu. Aš tik nerimauju, kad po koronaviruso atsitraukimo valdžia ne išardys izoliacijos stovyklas, bet pradės užpildyti jas disidentais. Mes tai jau patyrėme savo istorijoje.