S. Gorodeckis. Bakteriologinė gynyba ar puolimas?

Autorius: Sakalas Gorodeckis Šaltinis: http://alkas.lt/2020/04/07/s-g... 2020-04-08 07:34:00, skaitė 818, komentavo 2

S. Gorodeckis. Bakteriologinė gynyba ar puolimas?

Sakalas Gorodeckis | Alkas.lt, J. Vaiškūno nuotr.

Taigi, kas nutiko per šiuos kelis mėnesius pasaulyje su tuo virusu?

Aš drįsčiau teigti, kad komunistinė Kinija pravedė didžiausio masto pasaulyje bakteriologinio ginklo panaudojimo ar/ir gynybos pratybas, kurioms rengėsi ir sakosi sėkmingai jas suvaldžiusi.Žinoma, čia tiesiog sutapimas, kad Uhane veikia toks kuklus virusologijos insitutas (Wuhan Institute of Virology). Kažkodėl jų nėra prikurta kiekviename Kinijos mieste.

Faktas, kad šis institutas savo saugyklose turėjo šio viruso štamą ir spėčiau, kad su juo buvo dirbama vystant jį. Mikrobiologijos specai sako, kad prie pasklidusio viruso gyvybingumui padidinti yra prikabintos kelios amino rūgštys, kurios natūraliu būdu beveik neįmanoma, kad atsirastų. Galbūt, jei tai buvo neplanuota ir nespecialiai, bedirbant įvyko kokia nelaimė. T.y. nenumatytas patekimas iš izoliuotų patalpų į išorę ir kinai su panika bei visu rimtumu ėmėsi bakteriologinio ginklo apsaugos priemonių vykdymo.

Kodėl visą informaciją apie pasklidusius susirgimus toje vietovėje sovietinės cenzūros būdais pradėjo riboti? Pradžioje reikėjo patiems užmaskuoti kilmę ir pavojaus lygį, susivokiant kas kur. Užmaskavimui atsirado legendos apie turgaus bobą išvirusią lietuviams negirdėtų skujuočių sriubą ir pamaitinusią alkaną liaudį turgaus rajone. Kas praėjus keliems mėnesiams siaučiant epidemijai, galėtų taip imti ir atsekti, pas kurį ar kurią ten virėją buvo išvirtas tas viralas? Tikimybė arti nulio, bet sovietinio lygio teisingumas, gali ją „surasti“ ir surengti kokį parodomąjį kaltininko/ės teismą. Visa ta maskavimo legenda netyčia atitinka 2011 metų „Contagion“ filmo eigą apie šikančius šiknosparnius ir europiečius ją išnešiojusius iš Kinijos po pasaulį, labiausiai po JAV. Kam kurti propagandines istorijas, jei jas tik galima nukopijuoti ir skleisti pasauliui?

Suvokus, kad epidemija paliečia vieną regioną, įvedama jo blokada (karantinas/izoliavimas), kas greitai įmanoma tik autoritarinėse valstybėse, nes negaištama laiko diskusijoms su amžiams užkonservuota opozicija. Izoliavimą vykdo kariuomenė, o ne policinės pajėgos. Į epicentrą siunčiami ne civiliai medikai, o būtent kariniai medikai. Visas personalas turi visas įmanomas gynybos priemones, kurias reikia turėti pasigaminus, išbandžius ir sukaupus atsargose. Beveik tikras, kad tai jokie medikai tikrąja žodžio prasme iš med.tarnybų, o NBC (nuclear/ biological/ chemical) dalinių kariškiai, kurie yra parengti vykdyti tiek gynybos, tiek ginklo naudojimo operacijas. Beje, apie susirgimus jų tarpe jokių žinių nėra, tik informacija, kad jie įvykdę sėkmingai savo misiją grįžo į pastovią dislokacijos vietą. Viešai žinoma, kad miršta tik tikri medikai, susidūrę su pirmąja susirgimų banga.

Na ir ką, tada virusas su repatrijantų ir migrantų pagalba paskleidžiamas šalyse ir demokratijose, kurios nėra pasirengusios nei bakteriologinei gynybai bei tuo labiau kontrapuolimui, kuriam reikia turėti tokias pajėgas, kurios draudžiamos tarptautinėmis konvencijomis. Beje, viena iš pirmųjų sureaguoja Rusija, įdomiai „uždarydama“ sienas ir rodydama mums vis dar nesuvokiamą santūrumą epidemijos metu. Atrodo, kad kinai ir rusai turi savo vidinį komunikacijos kanalą ta tema. Afrikos šalyse, kur Kinija jau dabar turi įtaką, apie susirgimus kažkodėl nėra raportuojama.

Tada pasauliui siūlosi į pagalbą gerietė patyrusi Kinija, nes mirštantysis priima bet kokią išsigelbėjimo požymių turinčią pagalbą. Ar nekeista, kad Italijai skrenda padėti Rusijos „medikai“? Esu tikras iš tų pačių NBC dalinių (chimvoiska, paslėpti po kokia med. tarnyba), kuriems reikalinga tikra kovinė praktika, vykdant tokias operacijas. Dar kažkokie kubiečiai, kurie irgi visur nori sutramdyti bet kokius virusus pasaulyje, lyg nebūtų jiems patiems pavojų ir problemų.

Taigi, ką per pastaruosius tris mėnesius pasiekė komunistinis Kinijos režimas?
(dėkui už surinkimą bei nuorodas Artūrui Grigui, Živilei Kriščiūnienei).

1. Kinija veiksmingai pasirengė naujos kartos karui – biologiniam karui. Jie pravedė pratybas ir parodė pasauliui ne tik aukštą meistriškumo lygį bet ir tai, kad biologinis karas neveiksmingas Kinijos atžvilgiu.

2. Atliko žmonių surašymą. Greitai ir efektyviai.

3. Sustiprino skaitmeninę diktatūrą. Įvedė socialinių tinklų ir kitų ryšių kontrolę. Kremliui belieka kopijuoti.

4. Sukūrė sistemą, leidžiančią greitai išskaičiuoti visus norimo asmenis socialinius ryšius: kas su juo kontaktavo, su kuo važiavo traukinyje, kur buvo, su kuo bendravo. KGB ar Stasi pavydėtų to.

5. Identifikavo visus nelegalius imigrantus bei daugelį jų išsiuntė iš šalies. Šengenas tyliai rūko kamputyje.

6. Iš šalies išsiuntė daug užsieniečių, tiksliau užsieniečiai patys skuodė kiek gali. Likusieji buvo identifikuoti ir yra kontroliuojami.

7. Sukūrė bei atidirbo masinio ir staigaus visos šalies blokavimo mechanizmą.

8. Visam pasauliui pademonstravo, ką sugeba Kinija. Į karantiną susodinti 1,5 milijardo žmonių, visiems uždėti kaukes – tai įspūdinga, kaip per savaitę pastatyti mega ligonines.

9. Visą šalį išmokė, kaip prižiūrėti asmens higieną. Misteris Properis liks be darbo.

10. Priėmė įstatymą, draudžiantį maistui vartoti laukinius gyvūnus, kas iki tol, daugelyje provincijų buvo laikoma norma.

11. Parodė visam pasauliui, kaip stipriai jis priklausomas nuo Kinijos.

12. Užšaldė gamybos grandines visame pasaulyje, taip sukeldami pasaulinę krizę.

13. Policijos ir reagavimo tarnybose masiškai pradėti naudoti dronai ir automatizuotos sekimo priemonės.

14. Pasirengta masinių šiluminio vaizdo sistemų sukūrimui su galimybe automatiškai išskaičiuoti nurodytas anomalijas.

15. Atnaujintos bei patobulintos vaizdo kameros, kurios sugeba identifikuoti kaukes dėvinčius žmones, taip pat atpažįstant asmenybę atsižvelgiama ir į asmens eiseną.

16. Masiškai ir operatyviai kuriamos automatinio prekių pristatymo sistemos.

17. Sukurta ir suderinta elektroninės koncentracijos stovyklos sistema bei išbandyta su uigūrų tauta.

18. Nutraukti protestai Honkonge ir Tibete, Kinijos vyriausybės įtaka ten išaugo.

19. Pavojingiausia yra kol pasaulis diena po dienos vis giliau grimzta į krizės sūkurį, Kinija iš jos jau išlipo ir yra pasirengusi:
– supirkti nuvertėjančius aktyvus;
– padėti finansiškai silpstančioms valstybėms, taip didinant savo globalią įtaką;
– išnaudoti naftos kainos mažėjimą;
– sudarinėti naujas sąjungas bei aljansus.

JAV prezidentui D. Trumpui tiesiai šviesiai virusą užvadinus “kinietišku”, šie atsakė pereidami į piarinį kontropuolimą, kad tai buvo amerikiečių karinis antpuolis. Iš kur tokia karinė retorika, jei tai tik civilinė pandemija? Gal kiniečių atstovas spaudai netyčia perskaitė ne tą lapą, paėmęs iš karinių pratybų scenarijaus failų?

Dar tenka klastočių (fake) ir propagandos kovoje tenka atskleisti Kinijos „sėkmės“ kovoje su koronavirusu mitus visuomenėje. Vienas iš jų, kad Kinija, atsigavus po „savo“ krizės, dabar mielai padės/padeda pasauliui tiekdama humanitarinę pagalbą. T.y. melas, nes tai to pačio hibridinio karo dalis. Bus duodama, kad tik sėstume ant jų tiekimo adatos, ir nevystytume savo gamybos, tame tarpe ir biotechnologinių, ir kitų pajėgumų. Iš tikrųjų Kinija siekia sustiprinti savo pozicijas pasaulyje: kol krizė tęsis, matysime kinų pastangas atšildyti santykius su įvairiomis vyriausybėmis, siekiant savo grobuoniškų tikslų. Naivu prašyti kinų pagalbos ir įžūlu viešai girtis jau gauta parama, o Lietuvoje tai, deja, jau vyksta. Kitas klausimas, kiek ta Kinijos ekonomika neturės pati problemų dėl nutraukytų ryšių. CCCP (Sovietų Sąjunga) prieš Černobylį mums ir Vakarams irgi atrodė neįveikiama imperija, bet išsprūdęs taikus atomas ir kritusios naftos kainos pakirto jo molines kojas per metus kitus.

Ką gali Lietuva spręsdama pokario laikų dilemą, t.y. ar mes jau vėl „Vienų vieni“?

Kritinis yra logistikos veikimas gyvybinėms medžiagoms, jei tik įmanoma išnaudojant savo tranzitinę padėtį, gaunant naudos, nebijokite to žodžio, iš besinaudojančių tuo tranzitu. Deja, tai bus aktualu tik Baltarusijai, Latvijai, iš dalies Estijai, Ukrainai (LDK erdvė be …kų). Dar sykį sužinojome, kad egocentristinei ar vėl pasimetusiai Lenkijai mes nereikalingi, nebent mūsų biotechologinė pramonė parodytų stebuklus, kurių produktų visiems prireiktų adekvačia kaina.

Tragedija, bet Lietuva garsėjusi savo lengvąja pramone, nesugeba pati pasigaminti pakankamos apsaugos kaukių ar kombinezonų. Vietoj to, kad skatintume savo verslą, dabar leidžiame valstybės pinigus komunistinėje Kinijoje. Suprantame, kad laiko negalime nupirkti, bet toliau gal reikėtų remti savo piliečius per uždarbį, staigiai perorientuojant pramonę į valstybinius užsakymas, nes laiko tai nelieka.

Savo civilinės aviacijos neišlaikėm, išdidūs Žiemelio verslų pagalbos prašyti negali. Gerai, kad nors keli KOP Spartanai dar negenda ir jų nereikia taisyti sukritusioje Italijoje. Dabar beveik vyriausybės krizė, jei prarandame reagentų siuntą tarp Londono ir Varšuvos ir tenka vykdyti beveik karinę logistikos operaciją. Gerai, kad nereikėjo šturmuoti ginklu paskirties aerouosto, kaip kokiems žydams per Adis Abebos operaciją.

Lietuvos Kariuomenės kūrimo strategijoje neatsirado vietos NBC ir medicinos batalionų (t.y. ne tik med. tarnybos ar šios srities įgūdžių buvimas kituose daliniuose) kūrimui. Turint šiuos rezervus, valstybė kitaip ramiau elgtųsi žinodama, kad turi buferį. Čekai išlaikė savo kariuomenėje nuo sovietinių laikų NBC dalinius, tad jų reakcija šios aplinkybėse daug griežtesnė, atėjusi net iki tranzitinių siuntų rekvizavimo.

Faktas, kad Lietuva po Kovo 11-sios 30-mečio jau yra kitoje epochoje, kur gyvenimas lengvai ir aiškiai sudėlioja kas yra kas. Kuo daugiau krizių, tuo mažiau lieka tik pažįstamų, o daugiau tikrų draugų ir sveikesnė mūsų visų gyvensena.

Nb. Sovietiniais laikas studijuojant Maskvos universitete teko ragauti mokslų MGU karinėje katedroje, kuri vienintelė CCCP CA (tarybinei armijai) rengė atsargos karininkus NBC daliniams (chimvoiska), tame tarpe ir bakteriologiniam ginklui.

Vėliau dirbant LR KAM teko gyvenime sutikti šiose srities specialistą lietuvį patriotą a.a. plk. Gediminą Puloką (1939-1998).

Manau, jei ne jo staigi ir mistiška man mirtis, Lietuva dabar turėtų pilnakraujį CSD (civilinės saugos departamentą), kurios funkcijos dabar išskaidytos tarp PAGD, LK, SAM ir t.t. Svarbiausia turėtume pakankamai žmonių, turinčių saugaus elgesio kompetenciją šiose sąlygose. Nesilaikant šios kultūros, beveik tikras, didžiąja dalimi ir turime medikų apsikrėtimus.

Bet turime, ką turime, laikas veikti.

Tautos jėga – vienybėje! Ne laikas verkti, kad saldainiai ne tie.

2020-03-23
www.facebook.com/notes/sakalas-gorodeckis/apie-rizik%C5%B3-valdymo-kompetencijas/1529035937262395/

Autorius yra Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas