Izraelis - netramdomo fašizmo valstybė. Rabino Avinerio pasisakymas apie gojų kultūrą ir koronavirusą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2020-04-08 07:02:00, skaitė 1111, komentavo 3

Izraelis - netramdomo fašizmo valstybė. Rabino Avinerio pasisakymas apie gojų kultūrą ir koronavirusą

Izraelio internetinė televizija „Iton-TV“ Yotube kovo 22 dieną paskelbė video „Koronavirusas – tai išgelbėjimas nuo „gojų kultūros“?

„Iton-TV“ Youtube puslapyje rašoma

„Rabinas Šlomo Aviner, „Ateret Jerušalaim“ jašivos vadovas padarė sukrečiantį teologinį atradimą. Rab. Aviner pareiškė, kad koronaviruso epidemija yra ir teigiamas faktorius: izoliuota „gojų kultūra“, atšauktos gojų pramogos ir išvykos į užsienį, kur tikratikius žydus tyko marios gojiškų gundymų. Ar galima skaityti pasisakymus gerbiamo rabino pasekme „pavasarinio paaštrėjimo“, sukelto koronaviruso? Ar mums laukti naujų įdomių atradimų iš „dievo žmonių“? Į šiuos ir kitus klausimus tiesioginiame ITON.TV eteryje iš Jeruzalės atsakė rabinas, daktaras Michailas Finkelis. Vedantysis – Aleksandras Gur-Arje“.

 

 

Kiek anksčiau, kovo 17 dieną, Izraelio portale newsru.co.il rašoma apie rabino Aviner pasisakymą straipsnyje „Rabinas Aviner: „Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą – gojų kultūra paralyžiuota““

https://twitter.com/RavAviner/status/1239805202712190976

Pacituosiu šį trumpą pranešimą pilnai:

„Rabinas Šlomo Aviner, vadovas ješivos „Ateret Jerušalaim“, ir vienas iš žinomiausių nacionalinio-religinio judėjimo rabinų, paskelbė mikrobloge Twitter įrašą dėl koronaviruso pasekmių.

„Nėra to blogo, kad neišeitų į gerą. Ar yra kas nors gero koronaviruse? Štai jums pavyzdys: beveik visa gojų kultūra yra paralyžiuota: akademija, švietimo ministerija, pramogų kultūra, išvykos į užsienį“, - parašė rabinas Aviner.

Šis įrašas sukėlė aptarimą ir kritiką socialiniuose tinkluose. Daugelis vartotojų paklausė rabino Avinerio, ar jis pasirengęs, pavyzdžiui, atsisakyti nuo medicinos pagalbos, kurią teikti moko akademijoje“.

Kuo rabino Aviner pasisakymas apie gojus skiriasi nuo Adolfo Hitlerio pasisakymo apie žydus knygoje „Main Kampf“?:

„Ar yra pasaulyje nors vienas nešvarus reikalas, nors vienas begėdiškumas kokios bebūtų rūšies ir visų pirma kultūrinio tautų gyvenimo srityje, kuriame nebūtų įmaišytas mažiausiai vienas žydas? Kaip kiekviename pūlinyje rasi kirminą ar jo lervą, tai bet kurioje purvinoje istorijoje būtinai susidursi su žydu.“