Gegužės 1-oji – už alaus butelį ir skalbimo miltelius „įvarymo“ į ES diena

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pars... 2020-05-03 04:44:00, skaitė 1020, komentavo 5

Gegužės 1-oji – už alaus butelį ir skalbimo miltelius „įvarymo“ į ES diena

2004 metų gegužės 1 dieną Lietuva oficialiai „įstojo“ į Europos Sąjungą

2003 metų balandžio 29 dieną vyko referendumas dėl įstojimo į Europos Sąjungą. Jame dalyvavo 63.37% rinkimų teisę turinčių gyventojų. 91,07% dalyvavusių pasisakė už narystę ES. Kitaip tariant, beveik pusantro milijono, balsavo už stojimą į Europos Sąjungą.

Tai, apie ką aš dabar papasakosiu, Lietuvos istorijoje turėtų būti įrašyta kaip didžiausia Lietuvių tautos gėda.

2003 metų balandžio 29 dieną vyko referendumas dėl įstojimo į Europos Sąjungą. Jame dalyvavo 63.37% rinkimų teisę turinčių gyventojų. 91,07% dalyvavusių pasisakė už narystę ES. Kitaip tariant, beveik pusantro milijono, balsavo už stojimą į Europos Sąjungą. Kaip vyko rinkimai, kurie yra pripažinti galiojančiais? Balsavimas vyko dvi dienas. Balsavimo laikas buvo prailgintas. Pirmąją referendumo dieną žmonių aktyvumas tesiekė 17-25%, todėl buvo paskelbta, jog bus balsuojama dvi dienas. Balsuoti galėjo ir tie, kurie neturėjo paso, o tik rinkėjo pažymėjimą.

Tuometinei Lietuvos valdžiai mirtinai reikėjo, jog mes išbalsuotume už Europos Sąjungą. Rinkimai sekėsi sunkiai. Rinkėjai balsuoti ėjo vangiai. Netikėtai į pagalbą buvo pasitelkta „Maxima“ ir jai priklausantys tinklai „T Market“. Per radiją ir televiziją buvo paskelbta, jog atėjusiems balsuoti rinkimų apygardose bus dalijami lipdukai, su kuriais  „Maxima” ir „T Market” prekybos centruose už 1 centą bus suteikta teisė nusipirkti alaus butelį, šokoladuką ar skalbimo miltelių.

Apie tai greitai sužinojo mūsų žemiausia kasta – „bomžai‘‘, kurie kaip tarakonai iš urvų pradėjo bėgti į rinkimines apygardas, jog gautų tą lipduką, kurį išsikeis į alaus butelį „Maximoje“. Prisidėjo ir bažnyčia, kuri ragino po pamaldų eiti balsuoti, nes balsavimai vyko sekmadienį.

Rinkimų komisija neįžvelgė jokių nusižengimų, „vsio zakono“. Pabandytų dabar taip pasielgti koks pilietis, bandantis laimėti  Seimo ar savivaldos rinkimuose… Pripažinkime, jog tai buvo papirkinėjimas. Kas vyksta dabar? Kaimiečiai apipilti Europos paramomis, prie kurių priprasime kaip Afrikos juodaodžiai ir gyvensime su ištiestomis rankomis.

Atpratins mus dirbti, mąstyti, padarys priklausomais nuo pašalpų rėmimo fondų ir t. t. Argi mes tokie idiotai, jog pasiduosime tokiai smegenų plovyklai? Dabartiniai įvykiai rodo, jog TAIP.

Pabandykime įsivaizduoti kas būtų, jeigu, tarkim koks Putinas per prezidento rinkimus pabandytų viešai padalinti lipdukus, už kuriuos „už kapeiką“ galėtų nusipirkti alaus ar skalbimo miltelių? Visos pasaulio žiniasklaidos priemonės apie tai rašytų, nes tai būtų demokratijos ir visų kitų žmogaus normų pažeidimas. Pabėgome nuo Maskvos į Briuselį. Kai subirės Europos Sąjunga, kur tada bėgsim?

Vaidas Žemaitis Lekstutis