Paleckis atkreipė dėmesį į prieštaravimą tarp prokurorų veiksmų ir kaltinimų

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/politic... 2020-06-13 09:53:00, skaitė 1127, komentavo 2

Paleckis atkreipė dėmesį į prieštaravimą tarp prokurorų veiksmų ir kaltinimų

Kaip pažymėjo politikas, jei jis tikrai būtų kaltas, būtent jis turėtų vengti viešumo,  tačiau kol kas viešumo vengia teisėsauga

VILNIUS, birželio 12 - Sputnik. Opozicinis politikas, buvęs Socialistinio liaudies fronto lyderis Algirdas Paleckis pareiškė, kad prokuratūra daro viską, kad išvengtų atvirų jo bylos nagrinėjimų.

Vaizdo įrašas su Paleckio pareiškimu paskelbtas YouTube.

"Mal labai keistas vienas dalykas, o būtent, kad prokuratūra akivaizdžiai vengia atviro teismo. Ir aš noriu tai pabrėžti: žmonės, kurie  pradėjo šitą bylą prieš mane, vengia atviro teismo. Aš tikėjausi atviro teismo aną kartą, birželio 1 dieną, ir visą laiką sakydiau, kad jis būtų, kad žmonės matytų, kokiais metodais dirba prokuratūra. Tačiau prokuratūra vėl norėjo, kad būtų uždaras teismas ir jisai įvyko", - prieš pirmadienį vykusį teismo posėdį, kuris vėl buvo uždaras, kalbėjo politikas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į teisėsaugos institucijų veiksmų nenuoseklumą jo “šnipinėjimo” byloje.

"Jeigu aš esu tariamas šnipas, tai aš turėčiau vengti viešumo, o prokuratura tuoj  norėtų viešumo ir įrodynėtų, kaip ji sakė, jei turi įkalčių prieš mane. Prašau, duokit tuos įkalčius. O dabar viskas atvirkščiai - aš noriu viešumo, o prokuratūra jo vengia. Ir vengia jau per antrą posėdį. Aš labai tikiuosi, kad kiti posėdžiai bus atviri, ir jus pamatysite, kokiais metodais dirba prokuratūra“, - pažymėjo Paleckis.

Kaip pranešė Sputnik Lietuva, pirmadienį Šiaulių apygardos teismas nutarė pakeisti Paleckiui intensyvios priežiūros sąlygas, įpareigojant jį nuo 17:00 iki 7:00 būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje Vilniuje, neišvykti už Vilniaus ribų, išskyrus atvejus, susijusius su dalyvavimu teismo posėdžiuose.

Kitame teismo posėdyje, kuris  įvyks birželio 22 dieną, numatoma apklausti verslininką Deimantą Bertauską.

Švelnindamas intensyvios priežiūros sąlygas kaltinamajam teismas atsižvelgė ir į tai, kad kaltinamajam yra paskirtos ir kitos dvi kardomosios priemonės — 50 000 eurų užstatas ir dokumentų paėmimas.

Paleckio byla

Kovo pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Paleckio bylos. Be opozicijos politiko, byloje taip pat kaltinamas verslininkas Deimantas Bertauskas.

Tyrimas juos abu įtaria "bendradarbiavimu su Rusijos žvalgyba" ir tariamu informacijos rinkimu už piniginį ar kitokį atlygį.

Paleckis ne kartą sakė, kad yra nekaltas. Sulaikymo priežastimi jis laiko Lietuvos valdžios kerštą už jo domėjimąsi 1991 metų sausio 13 dienos įvykiais, taip pat dėl jo bendravimo su rusais.