Povilas Gylys mano, kad Ignalinos AE uždarymas buvo didžiulė klaida

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/povi... 2020-06-22 12:30:00, skaitė 802, komentavo 1

Povilas Gylys mano, kad Ignalinos AE uždarymas buvo didžiulė klaida

„Nereikėjo sunaikinti Lietuvos didžiosios energetikos ir iš elektros energijos eksportuotojos tapti jos importuotoja

Jei mūsų dvaras būtų strategiškai mąstęs, galėjo aprūpinti trūkstama elektra ir Latviją, ir Estiją. Nereiktų dabar kaimynų kaltinti išdavystėmis. Likusią elektrą būtume pardavinėję baltarusiams.

Todėl pastariesiems nebūtų reikėję Astravo AE statyti. Ką apie tai mano faktinis šalies vadovas ir jo aplinka? Kas tai- patologinis kvailumas ar sąmoninga nacionalinių energetinių interesų išdavystė?“ – rašo Povilas Gylys

Bėda ta, kad ponas Gylys iki šiol nesupranta, kas valdo Lietuvą. Jis taip pat nesupranta, kad jo vadinamas dvaras, tėra viso labo kumetynas.

Astravo atominė elektrinė (Astravo AE, oficialiai Baltarusijos AE) – statoma 2 blokų (2400 megavatų) branduolinė jėgainė Baltarusijoje, Astravo rajone, 20 km iki Lietuvos sienos.

Kartu su infrastruktūra kainuos daugiau kaip 9 mlrd. JAV dolerių. Astravo AE statybą finansuos Rusija. Elektrinėje veiks naujos kartos rusiški reaktoriai AES-2006 (panašios konstrukcijos reaktoriai nuo 2007 metų veikia vienoje Kinijos atominių elektrinių).

Gegužės pradžioje į Astravo AE iš Rusijos buvo atgabentas branduolinis kuras pirmajam reaktoriui, kurį planuojama įjungti liepos mėnesį.

BV inf.