Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pastoviai meluoja COVID-19 testais

Autorius: Nacionalinis visuomenės sveikatos centras Šaltinis: https://facebook.com/story.php... 2020-06-23 22:29:00, skaitė 1469, komentavo 2

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pastoviai meluoja COVID-19 testais

KLAIDA AR SĄMOKSLO TEORIJA?


Welcome to the Epsteins Island Remigijus Šimašius, Aurelijus Veryga

Gavome trečio COVID-19 testo, atlikto druskininkietei, apie kurią kaip sergančią vakar visoje žiniasklaidoje kalbėjo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, rezultatus – kaip ir antrasis, šis TESTAS TAIP PAT NEIGIAMAS.

Vakar ištransliavę žinią apie neva sergančią moterį Druskininkuose, šiandien Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai tyli ir atsakomybę stumdo vieni nuo kitų.

Kas atsakys už žmonėms padarytą moralinę žalą? Ar klaidingas diagnozes viešinantys specialistai bent įsivaizduoja save tų neva sergančių žmonių vietoje, kai daugiabučio laiptinėse kabinami lapeliai su raginimais saugotis, o kaimynai ima bijoti ir šalintis? Kodėl Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, net žinodamas, kad pakartotiniai testai neigiami, vis tiek viešai transliuoja kaip susirgimo atvejį?

Būtinai pasidomėsiu, ar tai vyksta ir kitose savivaldybėse, ar tik Druskininkuose.

Mūsų ligoninės direktorei už padarytus papildomus testus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai pažėrė piktybiškos kritikos, kad COVID-19 testai daromi be eilės, nesilaikant jų nustatyto algoritmo. Sveiku protu nesuvokiama, kad kažkoks pačių sugalvotas algoritmas jiems yra svarbiau už jaunos mamos su kūdikiu ant rankų sveikatą ir emocinę būklę.

Situaciją privalėjome išsiaiškinti čia ir dabar. Nė vienas nesame apsaugoti nuo ligos. O jos atveju ypatingai reikia žmogiško supratimo ir palaikymo.

Druskininkų atžvilgiu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbas yra aplaidus, COVID-19 susirgimų skaičiaus didinimas – fiktyvus, man kyla labai daug abejonių pačio centro veiklos skaidrumu.

Kaip galima paaiškinti, kad jau dviem druskininkiečiams buvo atlikti klaidingi tyrimai, o jų rezultatų, paaiškėjus, kad žmonės neserga, piktybiškai nenorima išbraukti iš statistikos?

Pirmuoju atveju prireikė beveik dviejų mėnesių ir krūvos raštų Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, o galiausiai – Sveikatos apsaugos ministrui, kad statistika pagaliau atspindėtų tiesą. Lieka atviras klausimas – kiek patikima ir tikra visuomenei rodoma Nacionalinio visuomenės centro statistika? Kaip jie skaičiuoja susirgimus ir kodėl taip bijo ar nenori taisyti savo klaidų?

Sunku patikėti, kad antrą kartą gali įsivelti tokia pati teigiamo testo klaida. Greičiau primena gerai surežisuotą planą. Jei Druskininkuose tikrai būtų diagnozuotas susirgimas COVID-19, aš pirmas jums apie tai pranešiu – tikrai nesiruošiu slėpti blogų naujienų.

Algoritmai tegul lieka Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, o mes viską spręsime pirmiausia atsižvelgdami į žmonių sveikatos ir saugumo užtikrinimą.