Per 3min: Kova už Lukiškių aikštę. Dvi dalys — ŠVIESIOJI ir TAMSIOJI. 7538-06-25

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-06-25 21:30:00, skaitė 1173, komentavo 14

Per 3min: Kova už Lukiškių aikštę. Dvi dalys — ŠVIESIOJI ir TAMSIOJI. 7538-06-25

Per 3min: Kova už Lukiškių aikštę. I dalis ŠVIESIOJI — ar Karbauskis įveiks Šimašių? 7538-06-25

Remigijus Šimašius prieš Ramūną Karbauskį — kieno kankolai kietesni ir BLIAKMATERIS ilgesnis? Pasiruošiam popkornų ir užsiimam vietas pirmose Lukiškių pliažo šezlongų eilėse!


https://youtu.be/2g8Qmu1VCAk

Per 3min: Kova už Lukiškių aikštę. II dalis TAMSIOJI — Šventos vietos išniekinimas. 7538-06-25

KGB rūmų šešėlyje, šalia lauko riedulių piramidės ypatingu skauduliu suskambo signataro Algirdo Endriukaičio atsakas Remigijui Šimašiui:


https://youtu.be/y7r4nVTq5UQ

Algirdas Endriukaitis: ŠVENTOS VIETOS IŠNIEKINIMAS KAIP RINKĖJŲ VILIOTINIS

To Lietuvoje dar nebuvo, kad motina savo vaiko nebūtų išmokiusi gerbti žuvusiojo šventos vietos. Lukiškių aikštės pavertimas pramogų kaitinimosi centru greta nutiestos šunų pasivaikščiojimo alėjos rytiniame pakraštyje eilinį kartą patvirtina, kad liberalas Remigijus Šimašius ir jo komanda išduoda visą amžių Lietuvos laisvės kovų istoriją ir paniekina elementarią neginčijamą pagarbą čia nužudytiems 1863 metų sukilėliams. Moralizuoti besielį nėra prasmės. Reikia labai aiškiai visai Lietuvai pasakyti, kad, gink Dieve, mus nuo liberalų, o nuo kitų galimų priešų patys apsiginsime.

Kai R. Šimašius buvo teisingumo ministru, pas jį buvo E. Kusaitės vieno atviro Lietuvos teismo, neįslaptintas, verdiktas ir jo išsiųstas į Rusiją. O kai šio dokumento prireikė E. Kusaitei ir ji paprašė kopijos, jis nedavė ir nusiuntė ją kreiptis į Rusiją, kuri atsisakė pateikti. Kai po jo ministru tapo J. Bernatonis, šis E. Kusaitės prašymą patenkino per 5 minutes. Tokia mero širdis Lukiškių aikštės istorinės pasipriešinimo istorijos atžvilgiu.

Yra žinomas posakis, kad jeigu į garbės istoriją šausi pistoletu, ji į tave šaus iš patrankos. Šiandien ašaros, kančios ir aukos turi didesnes teises negu liberalų vidinis ir konceptualus savo batų šluostymasis į istorinę garbę manant, kad blizgantys batai duos balsų rinkimuose, kuriuose žiūrima ne į batus, o į galvą.