Kalbų, kad G. Nausėda gali dalyvauti prezidento rinkimuose, buvo ir prieš 10 metų, bet sukliudė maži vaikai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/kalbuk... 2020-07-08 10:35:00, skaitė 894, komentavo 3

Kalbų, kad G. Nausėda gali dalyvauti prezidento rinkimuose, buvo ir prieš 10 metų, bet sukliudė maži vaikai

G. Nausėda.

Šį sekmadienį, liepos 12 d. šalyje bus neeilinė diena – lygiai metai, kai Lietuvai vadovauja prezidentas Gitanas Nausėda.

Šia proga valstybės lyderis davė išskirtinį interviu valstybiniam transliuotojui ir liepos 7 d. laidoje „Dienos tema“ įvertino 365 savo darbo dienas, didžiausius metų pasiekimus bei nesėkmes.

Pasak G. Nausėdos metai „buvo labai įdomūs, permainingi metai“.

„Jie galbūt prasidėjo vienu ritmu, vienu tempu. Po to kilo tam tikrų nesutarimų su Vyriausybe dėl konkrečių ministrų. Po to prasidėjo koronavirusas“, - pasakojo šalies vadovas.

Svarbiausias pasiekimas, pasak G. Nausėdos, „buvo apsikeitimas žvalgais ar kaip mes juos pavadinsime, nes tai pirmiausia buvo žmogiškasis imperatyvas padaryti viską, kad šitie žmonės sugrįžtų į savo šeimas“.

„Šiandien mes turime žmones, kurie grąžinti namo. Turime dėkingą Norvegijos pilietį ir dėkingą Norvegijos vyriausybę, mūsų sąjungininkę“, - pažymėjo prezidentas.

G. Nausėdos nuomone didžiausia jo nesėkmė – tai ministras Narkevičius.

„Aš sutinku, kad ministras Narkevičius atsiskleidė visomis spalvomis. Deja, turbūt ne geriausia to žodžio prasme“, - nurodė valstybės vadovas.

Pasakodamas apie trijų savo patarėjų pasitraukimą, G. Nausėda atskleidė, kad „patys žmonės dirbdami įsitikina, koks pragariškas yra politiko darbas“.

Šalies vadovas neslėpė, kad jo patarėjai nesugebėjo dirbti šimtu procentu ir daugiau, nes kai kurie iš jų „turi šeimas ir mažus vaikus“.

„Mano paties dukros, ačiū Dievui, jau užaugusios, savarankiškos ir šiuo atveju man yra laisvesnės rankos, todėl galiu neskaičiuodamas darbo valandų, neskaičiuodamas vakarų visiškai atsiduoti savo tiesioginiam darbui“, - neslėpė prezidentas.

Išskirtinio interviu metu paaiškėjo, kad G. Nausėda galėjo būti šalies vadovu jau prieš 10 metų, vietoj Dalios Grybauskaitės, tačiau to neatsitiko dėl G. Nausėdos vaikų – jie dar nebuvo užaugę.

„Tuomet mano vaikai dar nebuvo užaugę ir tai buvo vienas iš motyvų, kodėl aš nesirinkau politiko kelio“, - atskleidė valstybės lyderis.

(Ekspertai.eu primena, kad pati D. Grybauskaitė yra atkreipusi dėmesį, kad neturėjimas vaikų ir šeimos buvo didelis jos privalumas, nes tai netrukdė darbui ir dėl to niekas negalėjo jai daryti spaudimo ir įtakos.)

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad „mūsų prioritetas bus korupcijos užkardymas“.

„Dariaus Kuliešiaus skyrimas Nacionalinio saugumo grupės vadovu taip pat yra mano akcentas, kurį noriu pasiųsti visuomenei, kad korupcijos užkardymas, viešųjų išteklių naudojimo skaidrumas bus vieni iš svarbiausių mūsų veiklos prioritetų. Ir aš tikiuosi, kad kartu su ministerijomis ir kartu su visomis tarnybomis mes pasieksime, kad šitie pinigai būtų ne ištaškyti, o nukreipti į tas sritis, kurios Lietuvai suteiktų galimybę padaryti didžiausią proveržį“, - pasakė valstybės vadovas.

Visą išskirtinį interviu su šalies vadovu galima žiūrėti čia:

Apie visus G. Nausėdos nuveiktus darbus siekiant Gerovės valstybės visada rasite skiltyje „Kuriant G. Nausėdos gerovės valstybę“.