Okupacijos laikais vertė moteris gimdyti?

Autorius: Vaidas Žemaitis Lekstutis Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/okup... 2020-07-13 22:33:00, skaitė 1114, komentavo 7

Okupacijos laikais vertė moteris gimdyti?

Visi rašo, kokie baisūs buvo okupacijos laikai, kai Tarybų sąjunga, laimėjusi karą, okupavo Lietuvą ir „vertė“ žmones daugintis

Delfi, 15min, Lrytas ir LRT mums nuolat primena apie baisius tuometinius laikus. Vis akcentuojama, kad okupantas buvo žiaurus, kad nebuvo ko valgyti… Laikai, kai žmonės negalėjo išvykti į Vakarus nusipirkti džinsų ir kramtomos gumos bei kitų vakarietiškų gėrybių.

Žmonės buvo verčiami auginti savo maistą kolektyviniuose soduose, kuriuos dalindavo nemokamai, kad tik okupantui nereiktų statyti parduotuvių ir aprūpinti visų produktais. Šis okupantas klastingai ir per prievartą vertė žmones vargti kolektyviniuose soduose, patiems augintis daržoves, o kai kuriems net vištas ir triušius.

Okupantas pristatė gamyklų, sukūrė 100 tūkstančių darbo vietų, tam, kad išnaudotų tuometinį žmogų ir atimtų iš jo laisvą laiką. Žmonės dirbdavo gamyklose, o už tai jiems nemokamai net butus duodavo, komunalinės paslaugos taip pat buvo beveik nemokamos.

Vasaromis okupantas versdavo žmones ilsėtis sanatorijose, poilsio namuose ir nameliuose Šventojoje. Ir tai taip pat buvo nemokamai.

Daugelis dabar dar negali atleisti, kad okupantas nesuteikė galimybės žmonėms nusipirkti dešrų su konservantais ir kitokiais „E“ priedais. Nebuvo tada ir pieno, kurio galiojimo laikas būtų iki metų ar daugiau.

Viskas buvo apgalvota: niekšai net vertė žmogų valgyti greitai gendantį maistą.

Visa tai žmonės dar kažkaip išgyveno, bet Jūs pažiūrėkite į to meto statistiką ir jūs suprasite, ką okupantas vertė daryti moteris ir vyrus!

Jis vertė vyrus mylėtis su savo žmonomis be apsaugos priemonių, tam kad didėtų gimstamumas. Netikite? Štai, patys pažiūrėkite į statistiką.

Vikipedija populiacija

Okupanto dėka, anais laikais Lietuva siekė jau beveik 4 mln. gyventojų skaičių. Iškovojus nepriklausomybę, pagaliau žmonės pradėjo gyventi taip, kaip jie nori ir niekas jų nevertė mylėtis – dabar tam yra skirtos apsaugos priemonės.

Šiais laikais žmogui nebūtina valgyti savo užsiauginto maisto – jis turi galimybę rinktis. Jis gali pirkti vokiškas, lenkiškas, prancūziškas dešreles, kurių galiojimo laikas kur kas ilgesnis nei okupacijos laikais.

Ir visai nebūtina dabar žmogui per prievartą gyventi jam duotame bute, ar alytnamyje. Jis pats gali įsigyti tokį būstą, kokio nori. Nereikia stovėti eilėse, kad gautum paskyrą automobiliui – tai galima laisvai padaryti per keletą minučių.

Vienu žodžiu, dabar gyvename puikiai ir nesvarbu, kad pagal statistiką už keliasdešimt metų jau būsime įrašyti į dar vienos išnykusios tautos sąrašą. Kas gali būti geriau už liberalizmą, laisvę ir pasirinkimą, kuo būti?..

Būkime supratingi ir palaikykime šią nuostabią sistemą – susiimkime visi už rankų kitame LGBT parade: visi su savo vaikais, seneliais, močiutėm, tėvais, kaimynais… Nešdami spalvotas vėliavas, švęskime laisvę, dėl kurios tiek kentėjome!

Ir dar – pagimdžius vaikus, jiems buvo suteikiamas nemokamas mokslas, už nieką nereikėjo mokėti. Aš kalbu ne tik apie vidurinį išsilavinimą, vaikų darželius, bet ir apie aukštąjį, o baigus studijas, buvo suteikiamas darbas.

Jūs matote, koks klastingas buvo okupantas ir kaip moterys buvo viliojamos gimdyti?

Tai galima vadinti psichologiniais spąstais – žmogus žinojo, kad už nieką nereikės mokėti, todėl mylėjosi be visiškai jokios atsakomybės. Juk niekas net nepagalvojo, kad pagimdžius vaiką, tėvams bus sunku jį išauginti.

Skelbimas: Esu komunikabilus, veržlus, ryžtingas, paslaugus ir vertinu vakarietiškas vertybes. Ieškau darbo Delfi, Lrytas, 15min ar LRT žiniasklaidos priemonėse. Galėčiau rašyti Tarybinėmis temomis ir gąsdinti žmones, o ypač jaunimą apie tuometinį okupantą, dėl kurio Lietuva iki šiol kenčia ir negali išsivaduoti iš skurdo. Pasiūlymus siųskite el. paštu vaido@inbox.lt. Nuotykių ieškotojai su nerimtais pasiūlymais – nevarkite. Bučkis visiems…

Vaidas Žemaitis Lekstutis