Auga lietuvių gerbūvis. Dar ne visų, bet nuo kažko pradėti reikia

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2020-07-18 13:59:00, skaitė 1403, komentavo 11

Auga lietuvių gerbūvis. Dar ne visų, bet nuo kažko pradėti reikia

Vakar pradžiugino naujienų antraštės portaluose:

Politikų pajamos: išaugo milijonierių Karbauskio ir Landsbergio turtai, Skvernelis nėra turtingiausias Vyriausybėje [1]

G. Landsbergio šeimos turtas pernai išaugo daugiau nei R. Karbauskio [2]

R. Karbauskio turtas išaugo 8 mln., G. Landsbergio šeimos – 12 mln. eurų [3]

Paaiškino, kodėl Landsbergių šeimos turtas išaugo daugiau nei 10 kartų [4]

Po paviešintų turtų – skirtingos reakcijos: Karbauskis nesigėdija, Landsbergis neigia [5]

Taigi, netikėtai paaiškėjo, kad trečias pagal turtą Seimo narys po oligarchais tituluojamų R. Karbauskio ir B. Bradausko yra ...Gabrielius Landsbergis. Jo turtas per metus išaugo daugiau, nei 10 kartų - net 12 mln. eurų.

Tautai nustebus dėl keliolikos milijonų eurų vertės jaunojo politiko gerbūvio metinio pokyčio - negi Seime taip gerai moka? - pastarajam teko aiškinti, kad tai ne G.Landsbergio parlamentinės pajamos taip praturtino šeimyną - tiesiog jo verslios sutuoktinės turimos mokyklų bei darželių akcijos buvo įvertintos ir užfiksuotos deklaracijoje.  

Kitaip sakant, jokio ženklaus A.Landsbergienės praturtėjimo per praėjusius metus nenutiko - ji ir taip buvo turtinga, tik šeimos deklaracijoje to nesimatė. 

Vienžo, dvylika milijonų eurų - tai ne turto metinis prieaugis, bet turėto turto performatavimas dėl bankinių reikalų. Landsbergių šeimos gerbūvis ženkliai pagerėjo tik popieriuose, o faktiškai liko, koks buvo. 

Bet ši gerai skambanti naujiena apie verslios žmonos į politiko šeimą parneštus 12 milijonų eurų suteikė nemažai džiaugsmo mūsų tautai. Pasiskaitinėjau komentarus portaluose ir kilo ūpas padaryti plakatėlį šiai progai. 

Kurį iškilmingai ir prikabinu prie posto.

Nuorodos ir šaltiniai:

[1] https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000115083/politiku-pajamos-isaugo-milijonieriu-karbauskio-ir-landsbergio-turtai-skvernelis-nera-turtingiausias-vyriausybeje
[2] https://alfa.lt/straipsnis/50423171/g-landsbergio-seimos-turtas-pernai-isaugo-daugiau-nei-r-karbauskio
[3]  https://kauno.diena.lt/naujienos/lietuva/politika/turtingiausias-lietuvos-politikas-r-karbauskis-976762
[4]  https://www.alfa.lt/straipsnis/50423258/paaiskino-kodel-landsbergiu-seimos-turtas-isaugo-daugiau-nei-10-kartu
[5] https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/po-paviesintu-turtu-skirtingos-reakcijos-karbauskis-nesigedija-landsbergis-neigia.d?id=84769341