Aleksandras Rodžersas: Chodorkovskio nesėkmė Chabarovske

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/202... 2020-08-02 11:04:00, skaitė 1354, komentavo 4

Aleksandras Rodžersas: Chodorkovskio nesėkmė Chabarovske

Aleksandras Rodžersas: Chodorkovskio nesėkmė Chabarovske

2020-08-01

A. Navalnio ir M.Chodorkovskio apmokamų profesionalių provokatorių pasirodymas bet kokiose protesto akcijose (o jie patys savaime labai gali būti ir spontaniški) tik diskredituoja tokias akcijas ir atima iš jų visuomenės palaikymą.


Užrašas ant plakato: “Laisvę Furgalui!”

Vykdydami “Ateities instituto” projektą, mes pradėsime apibūdindami mažus darbus ir pamažu judėsime globalių įvykių prognozių link.
Taigi, pabandykime sumodeliuoti situaciją, kas artimiausiu metu įvyks Chabarovske.
Pradėkime nuo tendencijų. Be to, aš visus savo teiginius patvirtinsiu atinkamomis iliustracijomis, kad būtų bent šiek tiek mažiau klyksmų „jūsviskąmeluojate“.
Liepos 25 dieną Chabarovske vykusiame mitinge dalyvavo 3 614 žmonių (eisenoje dalyvavo šiek tiek daugiau, mes stebėjome aikštes, nes ten yra galimybė suskaičiuoti tiksliau).


Chabarovskas. Suskaičiavome.

Rugpjūčio 1 d., kai Chodorkovskio struktūros (ir jis pats asmeniškai) paskelbė „visuotinę mobilizaciją“, akcijose dalyvavo jau du kartus mažiau – 1704 žmonės.

Beje, dėl viso pikto, štai paties Chodorkovskio raginimo dalyvauti protesto akcijose ekranas. Jis netgi uždėjo savo portretą ant plakato.


Užrašas ant Chodorkovskio raginimo: “Tolimieji Rytai – ne žaliavų priedėlis! Chabarovsko reikalavimų palaikymo akcija vyks rugpjūčio 1 d. 11:00 val. Lenino aikštėje.

Milijonai rusų atsiliepė į šį raginimą (sarkazmas).


Užrašas ant plakato dešinėje: “Putino nusikalstamą grupuotę į teismą, laisvę politiniams kaliniams!”

Ir visa tai nepaisant to, kad protestuotojų finansiniam stimuliavimui buvo skirti dideli pinigai.

Paprastai vienam protesto dalyviui skiriama mažiausiai 1200 rublių – tūkstantis į rankas dalyviui plius du šimtai rublių „brigadininkui“, kaip premija. Pateiktame ekranematome labai godų „brigadininką“, kuris nusprendė net pusę sumos pasilikti sau.

Plius transportavimo išlaidos, plius gana brangi reklaminė kampanija. Socialiniai tinklai tiesiog užkimšti mokama reklama „Visi į mitingus!“ Kasdien tai kainuoja dešimtis milijonų. „Liaudies protestai“ – tai labai brangu. Apskritai, bet kokie tokie terminai – „liaudies kandidatas“, „liaudies gubernatorius“ ar „liaudies protestas“ – yra tik manipuliacijos. Nes kitų kandidatų / gubernatorių / protestų tiesiog nebūna. Pigios, primityvios politinės technologijos.

Iš viso per savaitę protestuotojų skaičius sumažėjo dvigubai. Ir toliau mažės. Todėl nebus jokio „Putino nuvertimas prasidės nuo Chabarovsko“. Kaip to nebuvo ir „Nuo Šieso prasidės Putino nuvertimas“. Kaip nebuvo jo ir „Nuo Jekaterinburgo parko prasidės Putino nuvertimas“.

Tai, beje, pasaulinė tendencija – patys masiškiausi mitingai Bolotnajos aikštėje Maskvoje vyko 2011 m., ir nuo to laiko šokinėjančių banderlogų skaičius stabiliai ir neišvengiamai mažėja. Tuo pačiu metu būtina pažymėti tą faktą, kad bet kurioje panašioje vietoje – Jekaterinburge, Šiese, Chabarovske – į mitingus suplūsta Navalnio ir Chodorkovskio „profesionalūs kovotojai“ iš visos šalies.

Jų iš visos milžiniškos Rusijos galima surinkti ne daugiau kaip 2–3 tūkstančius.

Nesvarbu, kiek plušėtų botų fermos (vert. pastaba – tokie jorkšyrų elfai, soroso samdomi profesionalūs padugnės) socialiniuose tinkluose, nesvarbu, kiek jie rašytų savo paskvilių tinklapiuose „Echo of Moscow“ ir „MBH-Media“ apie „masinius liaudies neramumus“, akmeninę gėlelę jiems ištašyti nepavyksta. Didžioji dauguma žmonių nepalaiko reikalavimo įvykdyti valstybinį perversmą . Mes nešokinėjame, mes esame maskoliai.

Be to, Navalnio ir Chodorkovskio apmokamų profesionalių provokatorių pasirodymas protesto mitinguose (o jie patys savaime visai gali būti ir spontaniški) tik diskredituoja tokias akcijas ir atima iš jų liaudies paramą. Taigi lokaliai joks Furgalas nebus paleistas, o globaliai joks sraigtasparnis nuo Kremliaus stogo į Šiaurės Korėją neskris.

Sofos revoliucionieriai toliau įnirtingai onanizuosis tema „Oi, kai mes ateisime į valdžią, kaip mes jus visus šaudysime ir karsime“, o kažkur Londone tyliai verkia vienišas Chodorkovskis.

 Londone tyliai verkia vienišas Chodorkovskis.

pic.twitter.com/SO6YwAEigx

— Илиас Меркури (@imerkouri) August 1, 2020