Atsakymai Rodionui II: apie šaltinius, "šventus" raštus, KOB vertimus ir tech. priemones. 7538-08-13

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://youtu.be/Ywv1J9rc_vI... 2020-08-14 03:19:00, skaitė 1493, komentavo 16

Atsakymai Rodionui II: apie šaltinius,

Rodiono laiškas:

Laba diena, gerbiamas LDiena ir jo klonų redaktoriau Laurynai! Dėkoju už atsakymus ir video, smagu, kad tęsiate savo veiklą toliau. Taigi peržiūrėjus kilo keletas klausimų ir komentarų.

Iš dalies pritariu Jūsų pozicijai, kad rengti laidas klausimų-atsakymų nėra dėkinga, nes kas besidomi įvykiais ir tą pradėjo daryti ne vakar sunku kuo nustebinti ar naujo pasakyti. Tikėtina didesnioji dalis besidominčių sėdi ant tų pačių šaltinių su kai kuriomis išimtimis, jeigu moka daugiau užsienio kalbų. Prie kažkokios insaideriškos informacijos vargu ar kas prieina, o jeigu ir prieina nemanau kad bus linkę lengvai ją dalinti.

Todėl vienas iš galimų šios rubrikos transformacijų galėtų būti į, pavyzdžiui, LDiena rekomenduojamų šaltinių sąrašą, manau tai galėtų būti toks fundamentas žinių kas atrado LDieną neseniai ir nori susigaudyti, savotiškas FAQ.

Čia pakartoju savo klausimus, kurie buvo užduoti anksčiau ir manau gali būti aktualus šiame kontekste. Kadangi informacijos tikrai daug ir jos daugėja geometrinės progresijos dydžiu ir viską sekti reikia tikrai nieko neveikti ir skirti tam marias laiko, todėl kas domisi įvykiais jau ilgą laika yra išsigryninęs tam tikrus šaltinius.

https://youtu.be/Ywv1J9rc_vI

(10:22) - 1 - Kažkuriame vaizdo įraše teigiate, kad klausote, skaitote daug įvairių šaltinių rusų kalba. Galbūt galite pasidalinti šia informacija, kitaip sakant, įvardinti tuos šaltinius (analitikus, apžvalgininkus, interneto svetaines, knygas ir t.t.), kurie Jūsų nuomone yra verti dėmesio ir kuriuos tikrai verta turėti savo fonotekoje, interneto naršyklės skirtuke ar bibliotekoje.

https://youtu.be/Jmd-pBuqoK8

(45:45) - 2 - Kokia Jūsų nuomone apie religinės tematikos knygas ir šaltinius? Turiu omeny, Biblija, Koranas ir kitos taip įvardijamos šventosios knygos. Ar visgi verta šias knygas skaityti, studijuoti, ar tai visgi yra padirbiniai, iš-kreipiniai, kurie yra labai nutolę nuo savo pirmosios idėjos?

https://youtu.be/jmnjz_mdn4M

(1:13:38) - 3 - Kadangi buvo paliestas apie vieno iš šaltinio vertimo galimybės į lietuvių kalbą (Piakino klausimai-atsakymai). Ar Jums nebuvo kilusi idėja, versti ir įgarsinti Petrovo laidų ciklo, o galbūt padaryti ir savo versiją Visuomenės Saugumo Koncepcijos, kadangi tiek Jūs pats, tiek Jūsų bendražygiai rengdami įvairias laidas ja remiasi? Ir kiek tenka pastebėti labai daug klausimų su tuo tiesiogiai ar netiesiogiai susiję.

https://youtu.be/tJs7aND8P-g

(1:34:44) - 4 - Ir pabaiga techninis klausimas, kadangi minėjote kad trūksta lėšų įrangai (kameroms, mikrofonams ir t.t.) ar nesvarstėte galimybių kažkokiu būdu kooperuotis rengiant laidas tai yra skolintis reikiama įrangą iš to paties K. Juraičio, PressJazz ar V. Balkaus ar kt.?

https://youtu.be/dNmmT7O8Y4o

Pagarbiai LDiena ir jo klonų fanas
Rodionas