Prieš viruso propagandą žodžiais laimėti nėra jokių, net mažiausių šansų, kaip ir prieš mums brukamas “Vakarų vertybes” bei “laisves”

Autorius: Saulius Veržikauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/sauli... 2020-08-20 20:47:00, skaitė 1699, komentavo 2

Prieš viruso propagandą žodžiais laimėti nėra jokių, net mažiausių šansų, kaip ir prieš mums brukamas “Vakarų vertybes” bei “laisves”

Vakar vienas žmogelis, dirbantis "organuose" (ne Lietuvoje) išdavė, kad visos mūsų pastangos prieš kažką kovoti, yra pasmerktos. Nei tu prieš virusą ką pasakysi, nei prieš valdžią ar kokią “vedančią” partiją. Tave, paprasčiausiai, užtrolins - botų ir specialiai samdomų darbuotojų - trolių, pagalba. Yra prikurta begalė paskyrų, visuose soc. tinkluose, kurios valdomos iš “centro” ir padeda formuoti reikiamą nuomonę.

Užtat išmintis ir sveikas protas į paviršių neprasimuša, nes nuo pat pradžių yra nugęsinamas, užblokuojamas.

Pateikė ir konkretų pavyzdį: kai buvo organizuojamos pupuliukų pasididžiavimo eitynės (aš žinau, kurioje šalyje), visuose laikraščiuose ir internetiniuose portaluose mirgėte mirgėjo pritariantys komentarai, nors dauguma jų buvo skelbiami dirbtinai, automatu, bet, žinoma, kaip ir visada, jiems į pagalbą atėjo naudingi idiotai, kurie visada tiki “laisvėmis” bei tolerancijomis. Vienas kitas prasibrovęs išmintingas komentaras būdavo aplipinamas dešimtimis “politkoretkiškų” komentarų ir buvo sukuriama dirbtinė atmosfera, tarsi iš tikrųjų, visa tauta tuos pupulėlius palaiko, nors, realybėje, jiems pritarė tik iki 5 procentų aktyvių, gyvų komentatorių.

Iš šalies užklydęs žmogus tiesiog sumišta, pradeda galvoti, kad jis kažko nesupranta. Dalis, mažiau galvojančių, susitaiko su “realybe”, kaip suprantate, dirbtinai primesta ir tokiu būdu iš tikrųjų formuojamas visuomenės požiūris į tam tikrus klausimus. Be abejo, niekada nereikėtų pamiršti aktyvių naudingų idiotų - jie, tarsi šungrybiai po lietaus, lenda iš visų kampų ir bando dominuoti, nors, realiai nesuvokia, kas, kaip bei dėl ko čia vyksta. Tiesiog jie ta masė, balastas, kuris aplimpa kiekvieną iniciatyvą, “nuleidžiamą” iš viršaus, prieš tai gerokai paskanintą melu ir pažadais.

Taigi, prieš viruso propagandą žodžiais laimėti nėra jokių, net mažiausių šansų, kaip ir prieš mums brukamas “Vakarų vertybes” bei “laisves”.

Žinote, prisiminiau tokį anekdotą.

Sėdi danguje ant debesėlio Čingischanas, Makedonietis ir Napoleonas. Stebi Žemę iš viršaus. Chanas sako:

- Ech, būčiau turėjęs tokius tankus, kaip rusai, tai pusę pasaulio būčiau užkariavęs…

Makedonietis:

- Būčiau turėjęs tokią bombą, kaip Štatai, tai visas pasaulis būtų mano...

Napoleonas sėdi prie kompo, kažką skaitinėja. Sako:

- Būčiau turėjęs tokią žiniasklaidą, kaip delfis ar 15min, tai apie pralaimėjimą prie Vaterlo niekas niekada taip ir nebūtų sužinojes…

Tai tokios tokelės.

Dar papasakojo apie partijų skelbiamas programas, prieš rinkimus. Tai - paskutinė stadija. Pati svarbiausia dalis - suorganizuoti partinius “ratelius” didžiausiuose miestuose bei provincijoje. Kai jų jau nemažai, tada prasideda aktyvi agitacija, visais frontais. Naudojama kiekviena smulkmena: vaikai, tvirta šeima, tikėjimas, darbštumas, išvaizda ir t.t. Čia ištisa kompanija. O programa - ne esminis dalykas, tačiau privalomas, jei nori pateikti valdžion. Visos partijos žino, kad savo programų nesilaikys, taip pat visos žino, kad tauta būtent ant programų labiausiai ir kimba, tad sukuria kuo patrauklesnes. Nors po rinkimų jas iš karto pamiršta ir taip būna visada, per amžius amžinuosius.

Taigi, visas politinis gyvenimas, o jam priskirčiau ir šio viruso propagandą, yra tik didelis didelis žaidimas, o mums telieka rinktis, ar norime į tą žaidimą įsijausti, ar spjauti į jį.