Neringa Venckienė. Kodėl Lietuvos tautos žmonės tampomi po teismus už Lietuvos trispalvės iškėlimą?

Autorius: Neringa Venckienė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-08-25 15:59:00, skaitė 1262, komentavo 26

Neringa Venckienė. Kodėl Lietuvos tautos žmonės tampomi po teismus už Lietuvos trispalvės iškėlimą?

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso paskirtis yra teisės priemonėmis ginti žmogaus teises ir laisves, visuomenės ir valstybės interesus nuo administracinių nusižengimų, užtikrinti teisingumo principo įgyvendinimą, skatinti taikų valstybės ir žmogaus, visuomenės narių sugyvenimą (1 straipsnio 1 dalis).

Gražiai skamba. Argi ne taip?

O kaip yra iš tikrųjų?

Jau ketvirtą kartą teismo posėdyje bus nagrinėjama mokytojos Astros Genovaitės Astrauskaitės byla dėl pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymo.

Už tai, kad ji iškėlė ir mosavo Lietuvos tautine vėliava.

Ji buvo sulaikyta, nuvežta į policiją, iškratyta jos rankinė, užlaužtos rankos...

Tada surašytas administracinio nusižengimo protokolas, byla perduota į teismą.

Ar viso to reikėjo?

Kaip aiškėja dabar, policijos pareigūnų teigimu, jie vykdė prevencines priemones, kad moteris nepadarytų pažeidimų. Išvertus rankinę, nieko nebuvo rasta. Argi reikėjo rašyti protokolą ir tampyti mokytoją po teismus?

Dėl ko visa tai? Koks tikslas? Trukdyti savo, pareigūnų, laiką. Trukdyti mokytojos laiką.

Mes galime kiekvienas turėti savo nuomonę. Bet kaip bebūtų iškelti Trispalvę ir ja mojuoti tikrai nėra pažeidimas. Tokiais pareigūnų veiksmais nėra ginamos žmogaus teisės ir laisvės, visuomenės ir valstybės interesai. Priešingai – tokiais pareigūnų veiksmais skatinamas konfliktiškas valstybės ir žmogaus sugyvenimas.

Lietuviams keliant Baltarusijos vėliavas, administracinių nusižengimų protokolai nerašomi. Tai kodėl Lietuvos tautos žmonės tampomi po teismus už Lietuvos tautinės vėliavos iškėlimą?

Atjauta kitai tautai? Priespauda savai?