Skvernelis padėkojo Latvijai už elektros prekybos su Baltarusija sustabdymą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/economi... 2020-08-26 11:50:00, skaitė 1045, komentavo 16

Skvernelis padėkojo Latvijai už elektros prekybos su Baltarusija sustabdymą

Be to, teigiama, kad tokie principiniai sprendimai neabejotinai prisidės prie Baltijos valstybių ir Lenkijos sėkmės užtikrinant energetinį regiono saugumą Baltijos šalims sinchronizuojant savo elektros sistemas su kontinentinės Europos tinklais

VILNIUS, rugpjūčio 26 — Sputnik. Premjeras Saulius Skvernelis padėkojo Latvijos vyriausybei ir šalies ministrui pirmininkui Krišjaniui Karinšui už tai, kad latviai stabdys elektros prekybą su Baltarusija, jei Astravo atominė elektrinė pradės veikti. Apie tai jis rašo savo Facebook paskyroje.

"Labai vertinu Latvijos ir Estijos vyriausybių solidarumą šiuo klausimu. Tikėjome, kad bus tokie sprendimai. Priešingu atveju, savo piliečių lėšomis mokėdami už nesaugią elektros energiją iš Baltarusijos, tiesiogiai remtume šios valstybės valdžios ambicijas brutaliais būdais neigti savo piliečių nuomonę dėl šalies ateities, taip pat mėginimus didinti įtampą regione imituojant menamą priešą — Baltijos valstybes", — teigia jis.

Pabrėžiama, kad Latvijos vyriausybės sprendimas dėl elektros energijos nepirkimo iš Baltarusijos — akivaizdus ir tiesioginis Baltijos valstybių solidarumo ir bekompromisio europinių vertybių paisymo pavyzdys.

Skvernelio teigimu, įtakos rezultatui turėjo ir Lietuvos, Latvijos bei Estijos premjerų susitikimas, kuris prieš kelias savaites vyko Tartu.

Be to, teigiama, kad tokie principiniai sprendimai neabejotinai prisidės prie Baltijos valstybių ir Lenkijos sėkmės užtikrinant energetinį regiono saugumą Baltijos šalims sinchronizuojant savo elektros sistemas su kontinentinės Europos tinklais.

Anksčiau Latvijos premjeras Krišjanis Karinšas pranešė, kad Latvija sustabdys prekybą elektra su Baltarusija, jei bus paleista BelAE, po rugpjūčio 25 dienos.

Vyriausybės vadovas vis dėlto pripažino, kad atsisakius tiekti tiesiogiai iš Baltarusijos tiekėjų, Latvija gali toliau prekiauti elektra su trečiosiomis šalimis, naudodama Latvijos ir Rusijos jungtį.

Šiuo metu neaišku, kaip vyks prekyba elektra su trečiosiomis šalimis, tačiau, pasak jo, Ekonomikos ministerija spręs šį klausimą, kurdama metodiką bendradarbiaudama su kolegomis iš Estijos, Lietuvos ir Europos Komisijos.

Ginčai dėl Astravo AE

Baltarusija, dalyvaujant "Rosatom", stato atominę elektrinę Gardino srityje, maždaug už 50 kilometrų nuo Vilniaus. Gegužės pradžioje į objektą buvo pristatytas branduolinis kuras pirmajam energetiniam blokui.

Lietuvos energetikos ministerija kreipėsi į EK imtis iniciatyvos dėl BelAE saugumo
Nuo pat projekto gyvavimo pradžios Lietuva pasisako kategoriškai prieš jį, kaltindama Minską dėl "nesaugios statybos" ir pareikšdama, kad Baltarusijos AE kelia "grėsmę" Lietuvai. Nepaisant to, kad branduolinis objektas išlaikė visus būtinus ir net papildomus TATENA ir kitų specializuotų institucijų patikrinimus.

Lietuvos valdžia ragina visas ES šalis atsisakyti energijos pirkimo iš BelAE, o Briuselį ir JAV — užkirsti kelią atominės elektrinės eksploatacijai. Taip pat arčiausiai Lietuvos stoties esančių regionų gyventojams dalijamos jodo tabletės "avarijos" atvejui.

 Gerbiamiems skaitytojams primygtinai rekomenduoju prisiminti, kaip Landsbergių partija šturmavo Latvijos ambasadą, reikalaudama sustabdyti purviną Astravo elektrą.

Reportažas iš įvykio vietos: kaip LANDSBERGIŲ PARTIJA atskleidė ATOMINĘ-Astravinę Latvijos klastą. Piketas prie "braliukų" ambasados, Vilnius 7538-06-09


Latvijos ambasadą apgulė visa žiniasklaidos armija, bet tik LDiena.lt perteikė tai kas vyko, nieko neslėpdama ir neiškraipydama

Taip jau sutapo, kad Lietuvoje viena po kitos vyksta informacinės kovos prie užsienio šalių ambasadų. Vos prieš kelias dienas lietuviškieji BLIAKMATERIAI keliais ir plakatais, raginančiais pisti policininkus, kovojo už negrų laisvę tai daryti Lietuvoje, JAV-ose ir visame pasaulyje, o šiandien - 7538-ųjų (pagal žydkrikščius 2020) metų birželio 9-ąją, Landsbergių Partijos sukviestas ir sutelktas SĄJŪDIS prieš Astravo atominę eletrinę, piketavo prie Latvijos ambasados Vilniuje.

Landsbergių Partijos ir Atominio Sąjūdžios tikslas yra labai konkretus ir aiškus: apsaugoti, niekaip nesusiprantančią Europą nuo atominės grėsmės ir priversti paskutinį Europos diktatorių Aleksandrą Lukašenką uždaryti baigiamą statyti Astravo atominę elektrinę. Pagrindinė priemonė, kaip tą galima padaryti - tai užkirsti kelius Baltarusijai pardavinėti Astravo elektros energiją apeinant Landsbergių Partijos kontroliuojamas verslo struktūras, nes tik Vytauto Landsbergio sumanumas, išmintis ir patirtis politikoje, galėtų leisti nesaugiai elektrinei veikti saugiai, kai tas veikimas tiesiogiai ir per tarpininkus priklausytų nuo Landsbergių Partijai mokamos prekybinės maržos.

Latvijai paskelbus, kad ji, nepaisydama įsakmaus Vytauto Landsbergio draudimo, jau derasi su Baltarusija dėl elektros pirkimo, Landsbergių Partija pasiuntė į Latvijos ambasadą savo politinių derybų virtuozus, kadaise atnešusius mums Laisvę, o vėliau įstačiusius mus į Europos Sąjungą bei į taip vadinamą "ŠAGO" - "Šiaurės Atlanto gynybinę organizaciją" (angl "NATO").

Kaip vyko Latvijos ambasados Vilniuje šturmas, ar pavyko pasiklydusius "braliukus" sugrąžinti į vėžes ir galiausiai - KOKIĄ REALIĄ GRĖSMĘ LIETUVAI ir VISAI EUROPAI kelią dviejų diktatorių pastangomis statomas ATOMINIS ASTRAVO MONSTRAS, kviečiu žiūrėti pačiame išsamiausiame video reportaže.

Reportažo grojarasštis: Landsbergių Partijos piketas prieš Astravo AE, Vilnius 3875-06-09

1 DALIS. Latvijos ambasados ŠTURMAS! https://youtu.be/oi0K8KI8ogs

Latvija tėškė neregėtą akibrokštą mūsų Laisvei - paskelbė, kad pirks elektrą iš DIKTATORIAUS Lukašenkos ASTRAVO MONSTRO! Landsbergių partija su liberalu šturmuoja Latvijos ambasadą, reikalaudama sustabdyti šitą astravinę beprotybę! Lietuva apgins Europos Sąjungą nuo diktatoriaus grūdamo ATOMO!!

2 DALIS. Jaunųjų Liberalų komentarai. https://youtu.be/7lNARugGaFE

"Nėra vieno paprasto atsakymo," kodėl Landsbergių partija ir Liberalai pučia į vieną skudutį: ar bus Gabrielius Landsbergis liberalų partijos pirmininku?

3 DALIS. ATSKLEISTA: Latvija silpnoji grandis! https://youtu.be/G8QIE0ojT7o

Kuklioji Landsbergio Ginklanešė spruko nuo LDienos, tačiau Emanuelis atnešė siaubingą BLOGĄJĄ NAUJIENĄ - pasirodo, LATVIJA visada buvo SILPNOJI GRANDIS! Už dviejų minučių sužinosime ar pavyks tą grandį suveržti.

4 DALIS. Kodėl TU stovėjai po medžiu? https://youtu.be/hPtylzYobdI

Landsbergio Ginklanešė vietoj informacinės kovos pasirinko slapstytis už popieriaus lapo, "LRyto" durnalistai apsimetė šlangomis, operatorius - kurčnebyliu, o aš ATSKLEIDŽIAU KLASTINGĄ dviejų diktatorių - Putino ir Lukašenkos planą, kaip parklupdyti Europą!!

5 DALIS. MŪŠIS PRALAIMĖTAS, tačiau KOVA TĘSIASI! https://youtu.be/6ZQcuD0KKyE

3MIN klausimėlis: Kas bendro tarp Latvijos ir Japonijos ambasadų?

KAS NUTIKO UŽ UŽDARŲ LATVIJOS AMBASADOS DURŲ?!!! Silpnoji grandis - Latvija, pademonstravo savo klastingas iltis. Latvijos ambasadorius demonstruoja kaip reikia apsimetinėti "savu tarp svetimų".

MŪŠIS PRALAIMĖTAS, tačiau KOVA TĘSIS IKI GALUTINĖS LANDSBERGIŲ PERGALĖS!

PABAIGA