Koronavirusas: jei neužmuš, tai ištuštins piniginę

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/satires... 2020-09-01 21:50:00, skaitė 1119, komentavo 0

Koronavirusas: jei neužmuš, tai ištuštins piniginę

Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija skelbia pavojų dėl padidėjusio žmonių, užsikrėtusių COVID-19, skaičiaus, o Vidaus reikalų ministerija griežtina baudžiamąsias priemones prieš kaukių režimo pažeidėjus

Eiliniai piliečiai pasiskirstė į dvi stovyklas — tuos, kurie nepripažįsta koronaviruso buvimo, ir tuos, kurie bijo juo užsikrėsti.

— Rimvydai, mūsų valdžia virsta piktais prižiūrėtojais! Mano draugas nubaustas antrą kartą už tai, kad užėjo į prekybos centrą be kaukės! O jis kategoriškai atsisako ją nešioti ir sako, kad viruso nėra, ir visa tai yra valdžios manipuliacijos, siekiant užgniaužti piliečių laisvę ir valią.

— Martynai, nuoširdžiai tariant, nežinau, ar šis virusas egzistuoja, ar ne. Panašu, kad tarp mano draugų ir pažįstamų nėra sergančių žmonių. Bet yra ir tokių, kuriems diagnozuotas koronavirusas. Vieni sirgo be simptomų, kiti — lengva forma. Duok Dieve, kad niekas nemirtų. Bet aš pats stengiuosi laikytis visų Sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduojamų atsargumo priemonių. Saugokis pats, ir Dievas saugos.

— Nustok tikėti šiomis pasakomis! Tu pats sakai, kad tavo aplinkoje niekas nemirė, o tai reiškia, kad ne toks baisus velnias, kokį jį bando nupiešti. Man atrodo, kad visa ši isterija yra pasaulinės slaptos vyriausybės, kuri taiko įvairias milžiniškų žmonių masių kontrolės formas, intrigos. Bet aš džiaugiuosi, kad šie žmonės pradeda priešintis šiems "pilkiesiems kardinolams". Pažiūrėk, kokios plataus masto demonstracijos prieš ribojamąsias koronaviruso priemones įvyko ir vyksta visame pasaulyje. Ypač didelį įspūdį man paliko vokiečiai praėjusį savaitgalį. Taip, ir mūsų kaukių režimo oponentai surengė gana įspūdingą akciją šalia vyriausybės sienų.

— Nebijai, kad atkreips dėmesį į visus šiuos protestuotojus ir surašys didžiules baudas? Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė jau paskelbė šių baudų dydį — nuo 500 iki 1500 eurų! Kai tuo tarpu toje pačioje Vokietijoje ar Prancūzijoje tokios baudos yra daug mažesnės.

— Manau, nėra ko bijoti. Visų nenubaus!

— Bet ar supranti, kad jei visi pradės galvoti kaip tu, šalyje kils anarchija ir neteisėtumas. Taip nebetoli iki riaušių, panašių į tas, kurios dabar vyksta JAV ar Prancūzijoje. Ar nori, kad Lietuva pasinertų į tokį chaosą?

— Ne. Aš tikrai to nenoriu. Kam mums to reikia?..

— Tada nekelk sumaišties, užsidėk apsauginę kaukę ir laikykis atstumo viešose vietose. Dėl sveikatos ir piniginės saugumo rekomenduoju nedalyvauti masiniuose renginiuose, pavyzdžiui, mitinguose ir protestuose.