Niekaip logiškai ir mediciniškai nepaaiškinamus Lietuvos žingsnius dėl Baltarusijos lėmė priimti teisės aktai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nieka... 2020-09-03 11:04:00, skaitė 937, komentavo 2

Niekaip logiškai ir mediciniškai nepaaiškinamus Lietuvos žingsnius dėl Baltarusijos lėmė priimti teisės aktai

Portalo news.google.com/covid19/map fragmentas

Tarp itin sėkmingai su koronavirusu kovojančiu šalių, paskutinę rugpjūčio buvo patekusi ir Baltarusija, kuri, kaip plačiai buvo skelbta, išvis nesilaikė jokių nustatytų demokratinių valstybių savisaugos normų, o taip pat nesiskolino milijardinių lėšų, taip kaip, pavyzdžiui, Lietuva, koronaviruso sukeltoms ekonominėms pasekmėms kompensuoti.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė sutinka su nuomone, kad Baltarusijoje buvo klastojami ne tik prezidento rinkimų rezultatai, tačiau ši šalis pateikia ir suklastotus statistinius duomenis susijusius su koronaviruso pandemija.

Rugsėjo 2 d. ekspertai.eu laidoje „Aktualus skambutis“ taip pat buvo pabandyta išsiaiškinti, kokios priežastys lėmė, kad Lietuva rėmėsi šiais suklastotais duomenimis ir Baltarusiją vienai savaitei buvo išbraukta iš koronaviruso paveiktų šalių sąrašo.

Taip pat buvo bandoma suprasti, kodėl vieniems iš tos pačios valstybės atvykusiems žmonėms reikėjo dvi savaites sėdėti saviizoliacijoje, o kitiems nereikėjo.

Laidoje paaiškėjo, kad tokius niekaip logiškai ir mediciniškai nepaaiškinamus Lietuvos žingsnius lėmė priimti teisės aktai, kurių privaloma laikytis.

Tačiau mediciniškai paaiškinti Vyriausybės sprendimų kol kas dar nėra įmanoma, todėl NVSC atstovė patarė kreiptis į epidemiologą.