Lukašenka pasiūlė Lietuvai užsiimti savo problemomis, o ne Baltarusijos

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-03 23:39:00, skaitė 1240, komentavo 4

Lukašenka pasiūlė Lietuvai užsiimti savo problemomis, o ne Baltarusijos

Rugsėjo 3 d., Minskas / BELTA /. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, derindamas naujų vietos vykdomosios valdžios vadovų skyrimą keliuose Gomelio regiono rajonuose, kalbėjo apie išorinį kišimąsi į šalies vidaus reikalus, perduoda BELTA korespondentas.

Prezidentas pažymėjo, kad Lietuvos vadovybė dažnai kritikuoja Baltarusiją, teigdama, kad šalyje žlugo ekonomika ir apskritai viskas negerai. 

“Aš jau sakiau: tarybiniais laikais jūs turėjote apie keturis milijonus žmonių ar net daugiau. Kodėl tokioje pažangioje, reformuotoje šalyje kaip Lietuva nebeliko žmonių? Mano nuomone, ten yra krūva problemų, kurias reikia išspręsti. Ir nereikia užsiiminėti kaimynų problemomis, kurie su jumis elgėsi draugiškai ir tam tikra prasme maitino ir maitina, dirbdami uostuose ir taip toliau. “, - pasakė Aleksandras Lukašenka.

Valstybės vadovas taip pat pasisakė ir apie Baltarusijos - Lenkijos santykius. 

“Jie mato, kad pas mus Baltarusijoje lenkai gyvena. Bet tai yra mūsų, Baltarusijos lenkai. Mes gyvenome taikoje ir darnoje ketvirtį amžiaus prie Lukašenkos valdžios, ir niekada nebuvo problemų. Bet, žinoma, mes niekada nesitaikstysime su tuo, kad Grodno jie pakabina Lenkijos vėliavas balkonuose ir jau atvirai pareiškia: jei Baltarusija suirs, Grodno sritis atiteks Lenkijai. Niekam ji neatiteks. Niekas neleis Baltarusijos sugriauti, ir mes turime tam pakankamai metodų ir priemonių”, - pasakė Prezidentas.

Lukašenkos pasisakimo video