Merkel gali likti su Navalnu, bet be dujų

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-08 22:51:00, skaitė 1041, komentavo 0

Merkel gali likti su Navalnu, bet be dujų

Atrodė, kad rusams su vokiečiais viskas vyko daugmaž lyg ir ramiai. Ir še tau ! Apsireiškė Navalnas-apnuodytasis - na ir prasidėjo.

Tai baba Merkel pasisako su kažkokiais pareiškimais, tada jos užsienio reikalų ministras trenkia kažkokiais tai ultimatumais. Kas vyksta?

Taip, gal kažkam ir gaila pono Navalno , linki jam greito pasveikimo, nes dabar, užsisukus politiniam-diplomatiniam mechanizmui, jo taip paprastai nesustabdysi. Tuo labiau, kad Rusija  jau seniai prašė informuoti apie Vokietijos klinikos atliktų tyrimų rezultatus, tačiau atsakymas - tyla.

Pradžioje A. Merkel pareiškė, kad nemaišys Navalno su dujomis, tačiau viskas vyksta atvirkščiai. Rusijos santykiai su Vokietija suka į aklavietę aklavietę, nors ne taip seniai atrodė, galima didžiuotis Vokietija, kuri nepabijojo prieštarauti JAV.

Kas gi vyksta? Juk Vokietijos vyriausybė supranta, kad jei ji uždarys „Nord Stream 2“, tai reikės kažką pasakyti investuotojams iš dvylikos šalių, investavusių daug pinigų į dujotiekį.

Taip kad visiškai įmanomas ir toks variantas, kada Merkel, jei gerai   neapgalvos savo tolimesnių veiksmų, tai ji paprasčiausiai gali likti po patikima (kurį laiką) Navalno apsauga, tačiau be dujų ir su nepatenkintais investuotojais (beje, pusė įmonių-investuotojų yra iš Vokietijos). Ir visi bus laimingi!