Aleksandras Lukašenka: Marija Kolesnikova norėjo pabėgti į Ukrainą pas savo seserį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/alek... 2020-09-08 22:36:00, skaitė 1064, komentavo 0

Aleksandras Lukašenka: Marija Kolesnikova norėjo pabėgti į Ukrainą pas savo seserį

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasakė, kad Baltarusijos opozicijos koordinacinės tarybos narė Marija Kolesnikova norėjo pabėgti į Ukrainą pas savo seserį, ir mano, kad ji buvo sulaikyta teisingai.

Prezidento žodžius cituoja televizijos kanalo „Rossija 1“ korespondentas Jevgenijus Rožkovas, dalyvavęs interviu su Baltarusijos lyderiu.

„Lukašenka sakė, kad jis žinojo apie šią situaciją, ji tikrai norėjo pabėgti, kaip jis sakė, į Ukrainą, nes ji esą turi seserį. Ir jis mano, kad ji buvo sulaikyta teisingai. Bet dar du bendražygiai, kuriems pavyko pasprukti per sieną, dabar prašoma Ukrainos juos grąžinti“, — cituoja Lukašenką Rožkovas.

„Jis sakė, kad jam praneša. Apie tai jis žino tiksliai iš savo specialiųjų tarnybų ir pasieniečių žodžių. Ir, pasak jo, pasak pasieniečių, jie iš tikrųjų bandė kirsti sieną, ir sulaikė automobilį su Kolesnikova ir dviem jos bendražygiais zonoje tarp Baltarusijos ir Ukrainos sienos. Yra tokia zona, ten ji buvo paimta. Ir iš tiesų, pasak jo, kaip jam sako, Kolesnikova buvo išmesta iš automobilio ir jie nuskubėjo. Todėl ji buvo sulaikyta. Iš tikrųjų šie du bendražygiai išvyko į Ukrainą“, — pasakė Rožkovas.

Anksčiau Baltarusijos valstybės sienos komitetas RIA Novosti sakė, kad opozicijos tarybos atstovai Antonas Rodnenkovas, Marija Kolesnikova ir Ivanas Kravcovas patikrinimo punkte atliko registraciją ir patraukė link Ukrainos. Vėliau paaiškėjo, kad Kravcovas ir Rodnenkovas paliko respublikos teritoriją, o tarybos prezidiumo narė Kolesnikova sulaikyta.

Anot komiteto, kelyje link Ukrainos, susitikus su pasienio sargyba, automobilis su opozicionieriais smarkiai įsibėgėjo, sukurdamas grėsmę pasienio tarnybos kario gyvybei. Komiteto duomenimis, Kolesnikova iš esmės buvo išstumta iš automobilio. Šiuo metu vyksta bylos nagrinėjimas.

Advokatas, Baltarusijos opozicijos koordinacinės tarybos prezidiumo narys Maksimas Znakas mano, kad nėra pagrindo sulaikyti jo kolegę Mariją Kolesnikovą.>

SN inf.