Komunistinės Kinija ir Šiaurės Korėja - Gerovės valstybės!

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-14 18:55:00, skaitė 1337, komentavo 18

Komunistinės Kinija ir Šiaurės Korėja - Gerovės valstybės!

Nuo 2021 metų komunistinėje Kinijoje vyrai išeis į pensiją būdami 55, o moterys - 50 metų. kaip praneša daugelis MIP, tokį sprendimą priėmė šalies komunistų partija.

Dar daugiau, kartą per metus Kinijos pensininkai galės nemokamai pagal kelialapį apsilankyti vienoje iš 15 pasaulio šalių, tarp kurių: Kipras, Graikiją, Egiptas ar Olandija.

Atkreipiame dėmesį, kad Kinijoje palaipsniui mažinti pensijinį amžių vyrams iki 55 metų, o moterų - iki 50 metų buvo pradėta prieš kelis metus.

Dabar KLR taikoma tradicinė socialistinėms šalims 60/55 pensijinė sistema, tačiau vyriausybė dar 2014 metais pareiškė, kad planuoja ją peržiūrėti remdamasi moksliniais tyrimais. Kinijos mokslininkų teigimu, darbas po 55 metų vyrams ir po 50–52 moterims dažnai sukelia pervargimą ir depresinius sutrikimus.

„Technologijų amžiuje, kai mašinos gali vis dažniau pakeisti sunkų žmogaus darbą, bet kuri valstybė privalo rūpintis apie savo piliečių poilsį ir palaipsniui gerinti jų gyvenimo ir darbo sąlygas“, - pažymi šalies komunistų partija.

Be pensinio amžiaus mažinimo, Kinijos vyriausybė ketina skatinti tuos, kurie ir toliau dirbs po išėjimo į pensiją, remdamiesi kaimyninės Šiaurės Korėjos pavyzdžiu, kur kiekvienas dirbantis pensininkas iš pradžių gauna 225 tūkst. vonų (250 USD) per mėnesį priedą, o vėliau 400 tūkst. vonų (450$), o nuo 70 metų ir daugiau - 540 tūkst. vonų (600 $) kas mėnesį su kasmetine subsidija sudarančią 2000 $ kelionėms į užsienį.

„Seneliai iš KLDR  išėję į pensiją pamato pasaulį, ilsisi draugiškose ir tolimose šalyse. Mūsų pensininkai nusipelnė gyventi ne blogiau nei jų draugai iš Šiaurės Korėjos “, - pareiškė KLR vyriausybė.

Kinija planuoja sukurti pilną šios sistemos analogą ir pasiekti analogišką atlyginimą pensininkams jau iki 2025 m.

O žemiau esančiose nuotraukose -

“baltijos ekonominio tigro”; 

“šalies su nuolat didėjančių BVP ir augančiomis algomis”;

“turtingų šalių klubo narės”;

šalies, kurioje per “Rusijos valstybės paslapties” 10 prezidentavimo metų netekta beveik 500 000 piliečių; 

šalies kuri manosi turinti teisę skirti skirti kitos net šalies prezidentą - piliečiai, viena koja jau savo gerovės valstybėje.