"Valstiečiai" ruošiasi rinkimams: Paskelbta, kiek padidės pensijos kitais metais

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-09-16 11:56:00, skaitė 1101, komentavo 1

Pabrėžiama, kad pensijų indeksavimui kitiems metams papildomai iš "Sodros" ir valstybės biudžeto prireiktų 249 mln. eurų

VILNIUS, rugsėjo 16 — Sputnik. Vadovaujantis naujausiu ekonominės raidos scenarijumi ir apskaičiavus pensijų indeksavimo koeficientą, senatvės bei netekto darbingumo pensijos 2021 metais galėtų augti 7,17 proc. Apie tai praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pranešime teigiama, kad vidutinė senatvės pensija padidėtų nuo 377 eurų šiais metais iki 404 eurų kitais, o vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu — nuo 399 iki 428 eurų.

"Senatvės pensininkai ir gaunantieji netekto darbingumo pensijas patiria didžiausią skurdo riziką, o ekonominės galimybės leidžia tęsti pensijų indeksavimą ir kitais metais, nepaisant koronaviruso pandemijos sukeltų sunkumų. Kadangi jau aišku, kad Lietuvos ekonomikos nuosmukis yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje, galime optimistiškai žvelgti į ateitį", — teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Pabrėžiama, kad pensijų indeksavimui kitiems metams papildomai iš "Sodros" ir valstybės biudžeto prireiktų 249 mln. eurų. 

Prognozuojama, kad šiais metais respublikos ekonomika susitrauks vos 1,5 proc., o kitais metais bendrasis vidaus produktas augs 3,3 proc.