Na kaip jūs ten, USA ?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-09-20 23:04:00, skaitė 1581, komentavo 9

Na kaip jūs ten, USA ?

Nuotraukoje: Demokratiškai užstatytas istorinis Bostono centras

Draugo sūnus grįžo iš USA, kur pagal programą «work and travel»  gyveno ir dirbo amerikiečių kompanijoje UPS, kuri specializuojasi ekspres-pristatymo ir logistikos srityse. Paprasčiau tariant, „pašte tarnavo pašto dėžute“.

Gyveno jis šlovingame Bostone, plačiai žinomu užsienyje tuo, kad būtent šio miesto uoste buvo pradėtas karas su Anglija 1773 metais.

„Gailestingas“ amerikietis suteikė jam pastogę savo namuose už 350 USD per savaitę, gyveno jis gyveno šeštu mažame kambarėlyje kartu su kitais migrantais.

Apskritai tame sename dvare, istorinėje vietoje, be jų, patogiai buvo įsikūrę dar apie trisdešimt jamaikiečių, negrų, kinų ir indusų. Tai yra žmonių, kurie aktyviai ieško savo amerikietiškos svajonės.

Indusai ir kiniečiai ištisas dienas kepė, troškino ir virė kažkokius egzotinius gyvūnus, gausiai juos pabarstydami prieskoniais, kurių kvapas pasiekė Džono Henkoko bokšto - aukščiausio pastato Bostone - stogą. O negrai ir jamaikiečiai ištisomis dienomis ir naktimis rūkė žolę.

Dvaro savininkas išsiskyrė kiek keistomis manieromis. Rytais jis eidavo į virtuvę, myžo į kibirą, kad nestovėti eilėje prie tualeto, o tada išpildavo į kriauklę, kur gulėdavo krūva nešvarių indų, kurių niekas neplaudavo. Po to jis įjungdavo Amerikos himną ir pakeldavo vėliavą pievelėje.

Jo akys prisipildydavo ašarų, susijaudinęs jis eidavo išgerti rytinės kukuruzinio viskio porcijos ir įsitaisydavo prie televizoriaus.

Atmosfera šiuose migrantų pripildytuose namuose buvo laisva ir demokratiška. Niekas dėl nieko labai "nesiparino". Produktus būsimi amerikiečiai ėmė „Walmart“, kur nebuvo nei kamerų, nei normalios apsaugos, o visi darbuotojai buvo tokie patys migrantai. Ir būtent ėmė, o ne pirko.

Periodiškai atvažiuodavo policija. Ji imdavo už subinės kokį nors įnamį, ant kurio pastukalindavo šeimininkas ir tempdavo ji į kaliūzę.

Tarp migrantų buvo nusistovėjusi nepajudinama hierarchija, kur dominavo baltosios moterys. Mat jos pirmiausia gauna darbą, pilietybę ir visas gėrybes, susijusias su gyvenimu turtingiausioje planetos šalyje.

Tada po jų eina balti vyrai, paskui azijiečiai, lotynosai ir galiausiai afro-afrikiečiai, svajojantys tapti afro-amerikiečiais (nigeriai negrais).

Vienas "krutas" negras, gyveno su savo balta drauguže, kuri periodiškai keldavo jam skandalus, prie kurių prisijungdavo visi gyventojai.

Kartą ji atsistojo salės viduryje ir ėmė pašėlusiai klykti: „Pjauna! Žudo!" 

Esantys šalia su susidomėjimu nukreipė savo telefonus į „aktorę“, kad paskui - „YouTube“ sublizgėti.

Jos sugyventinis, pajutęs  kažką negero, taip pat nepasimetė ir ėmė telefonu filmuoti sceną iš „Otelo“. Bet tai jam nelabai padėjo. Kada pagal savininko skambutį atvyko iškviesti kopai, negrą susuko ir pakeliui davė šiek tiek pizdiulei - mažai, kad ne taip muistytusi.

„Aš nekaltas! Ji pati pradėjo. Aš turiu įrašą “.

Na bet kad ir kaip negras šaukė, jis buvo nuvežtas į kalėjimą, paprastai paaiškinus, kad vaizdo įrašas nėra įrodymas.

Buvo vienas baltasis, depresuotas vaikinukas-amerikietis iš kitos valstijos, kuris nuolat ėdė antidepresantus.

Kadangi juos megatonomis vartoja amerikiečiai, tas nieko nestebino.

Kartą šis jaunuolis apsiėdė savo ratų, ir susirinkusiųjų smagumui nukrito ant grindų ir pradėjo tampytis nuo konvulsijų, o iš burnos jam pradėjo eiti putos. Gyventojai iškart užėmė dvi pozicijas: aktyvią ir pasyvią. Aktyvūs filmavo šį veiksmą telefonais, o pasyvus toliau tesė savo reikalus.

Atpumpavo jį galų gale mūsų "paštininkas". Namo savininkas pastukalino ant savižudžio policajams ir įsibrovęs į baltojo kambarį nuleido porą kilogramų jo antidepresantų į klozetą. Atvykę policininkai rado baltą amerikietį vaikiną ir pasakė stukačiui kad jis kreiptųsi į teismą. Tai nėra jų kompetencija, o Amerika yra lygių galimybių šalis.

Pamatęs, kad jo savaitinė „ratų“ atsarga buvo niekingai sunaikinta, tas pacanas, prisidengęs naktimi, įsibrovė į šeiminiko aruodus, ten rado antidepresantų sandėlį, dalį jų suvartojo vidun, o likusius nuleido į kanalizaciją.

Akis už akį. Viskas kaip mokė Al Capone.

Pabaigoje jis vėl pasijuto blogai ir buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu. Kai jis grįžo, jo kuprinė stovėjo verandoje, rūpestingai apmyžta kerštingo namų savininko...

- Visa tai yra įdomu, - pasakiau klausydamasis jo pasakojimo. Bet nesuprantu svarbiausio dalyko, ar tau patiko Amerika? Ar patiko amerikiečiams?

- Amerika man patiko, - atsakė jis, - bet dar niekada nemačiau tiek daug bepročių…

SHRI BOOMER