Susitikę du gražūs Lietuvos ir Prancūzijos prezidentai, išsakė skirtingas nuomones apie Rusiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/susi... 2020-09-29 17:35:00, skaitė 954, komentavo 2

Susitikę du gražūs Lietuvos ir Prancūzijos prezidentai, išsakė skirtingas nuomones apie Rusiją

2020-09-28 Gitanas Nausėda ir Diana Nausėdienė Prezidentūroje priėmė oficialaus vizito į Lietuvą atvykusį Prancūzijos vadovą Emmanuelį Macroną ir jo sutuoktinę Brigitte Macron.

Gitanas Nausėda apie Rusiją išreiškė savo nuomonę, kuri Emmanueliui galimai nebuvo labai įdomi

Abu prezidentai kalbėjosi apie Baltarusiją, Europos saugumą ir žinoma Rusiją, dėl ko ir išsiskyrė nuomonės. Gitanas Nausėda susitikime apsikeitė nuomonėmis dėl santykių su Rusija. Lietuvos Prezidentas pažymėjo, kad jei nebus pasiekta pažangos, sprendžiant Rusijos agresijos Ukrainoje klausimą, būtina išlaikyti ir plėsti ES sankcijas Rusijai. Taip pat kalbėta apie siekius užkirsti kelią šios šalies bandymams klastoti istoriją, kištis į kitų šalių rinkimus bei kėsintis į žmonių gyvybes.

Emmanuelis išsakė savo nuomonę, kuri galimai nebuvo maloni Nausėdai

Mes norime turėti skaidrų, bet ne naivų dialogą su Rusija ir aš norėjau, kad jūs būtumėte informuotas apie mūsų požiūrį, kaip vyksta darbai, sakė Lietuvoje besilankantis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Pasak Prancūzijos prezidento, „jei norime, kad Europoje ilgam laikui įsivyrautų taika, mes turime dirbti su Rusija“.

Prezidentų pokalbyje aptarta padėtis Baltarusijoje, tarptautinės bendruomenės veiksmai, siekiant palaikyti demokratinius procesus šioje šalyje bei išreikšti solidarumą su Baltarusijos pilietine visuomene. Lietuva pristatė Prancūzijai iniciatyvą rengti galimą ES paramos paketą Baltarusijos politiniams, ekonominiams ir visuomeniniams pokyčiams.

BV inf.