Netrukus prasidės karas – Landsbergių leidinys pataria, kaip reikėtų elgtis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/netru... 2022-01-31 03:10:00, skaitė 327, komentavo 16

Netrukus prasidės karas – Landsbergių leidinys pataria, kaip reikėtų elgtis

Už nuopelnus tėvynei karo specialistą V. Saldžiūną (kairėje) yra apdovanojusi ir Lietuvos prezidentė, oficiali Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, kolaborantė Dalia Grybauskaitė.

Nepriklausomo Žmonių partijos portalo korespondentas gynybos temomis Vaidas Saldžiūnas informavo, jog „žmonės nėra linkę ieškoti informacijos, kaip elgtis karo metu, jeigu kalbama tik apie ekstremalios situacijos tikimybę“.

„Vis tik aštrėjanti Kremliaus retorika ragina susimąstyti – ar nelaimės atveju tikrai sugebėsime apsaugoti save ir kitus?“, - keliamas klausimas analitinėje analizėje „Atsakymų, ką daryti kilus karui, reikia ieškoti jau dabar: pataria negalvoti apie bėgimus, o turėti veiksmų planą“.

Pasak karo specialisto, „visuomenė dar yra pakankamai nepasiruošusi“.

„Lietuviams patinka viską daryti paskutinę akimirką, tiesą pasakius, nesame kažkokie išskirtiniai, bet norėtųsi, kad to žinojimo visuomenėje apskritai būtų daugiau. Galbūt mano aplinkoje jo yra daugiau, bet ar mes visi prisimename bent jau artimiausių žmonių telefonų numerius, ar esame sutarę kažkokias susitikimo vietas, jeigu kas, arba kažkokius kontaktus turime kur nors užsirašę“, - atskleidė V. Saldžiūnas.

Analizių analitiko teigimu, „pasiruošti ekstremalioms situacijoms neišmokė netgi COVID-19 pandemija.

„Iš tikrųjų nieko neišmokė – išmokė pasijungti per „Zoom“ su treningais, užsisakyti maistą į namus ir dar kažkokių nereikalingų dalykų internetu. Jeigu tai būtų ne pandemija, o gerokai rimtesnė situacija – kalbame apie tokius dalykus kaip karas – nebūtų jokių užsakymų, jokio interneto, tikėtina, gali nebūti nei elektros, nei dujų, nei kitų dalykų“, - Lietuvos gyventojams kritikos negaili specialistas.

Suvokimo apie karą trūkumas, sumenkina patį karą, įsitikinęs Landsbergių leidinio korespondentas.

Kas nori praplėsti žinias karo tematikoje, sužinoti daugiau V. Saldžiūno įžvalgų ir tokiu būdu kokybiškiau pasirengti karui, prašoma susimokėti kelis eurus.

ididigdig.jpg

Susiję:

G. Landsbergis dar kartą perspėjo: Rusija tikrai ruošiasi karui ir daro tą rimtai