Man jau nebesvarbu kaip vadinasi sisteminės partijos – visos jos yra marksistinės!

Autorius: Ruta Visocnik Šaltinis: https://www.facebook.com/rutav... 2022-02-02 00:53:00, skaitė 370, komentavo 4

Man jau nebesvarbu kaip vadinasi sisteminės partijos – visos jos yra marksistinės!

Vertinant iš strategijos ir taktikos pozicijų, visos sisteminės partijos Lietuvoje yra marksistinės, įskaitant konservatorius ir visokio plauko liberalus.

Marksizmo skiriamasis bruožas - konflikto tarp ”klasių” eskalavimas, bendruomenės skaldymas, kitaminčių supriešinimas, kvietimas į amžiną kovą prieš ”blogiečius”, oponento pastatymas į poziciją, jog jeigu tu ne su mumis, tai ir esi tas blogietis.

Lygiai tais pačiais instrumentais naudojasi ir mūsų partijos ir jų ”lyderiai”. Kaip bebūtų keista, pradžioje marksizmu beveik nekvepėjo LVŽS. Bet gavę pozicijas, palaipsniui į bendrą chorą įsiliejo ir jie, solo partiją stipriai traukiant SS ir AŠ.

Konservai priešinimo ir skaldymo įrankį įvaldę taip meistriškai, kad dėdulė Marksas lyginant su jais atrodo kaip klasės mušeika prieš gatvių maniaką.

Man jau nebesvarbu kaip vadinasi sisteminės partijos ir ką ten rašo savo rinkiminiuose talmuduose (o juolab, nesvarbu ką jų atstovai mala ekranuose, nes už savo žodžius jie neatsako), nes principinio skirtumo tarp jų nėra. Marškiniai plėšomi ne dėl idėjų kaip siekti balanso viešąjame gyvenime, stiprinti demokratiją ir siekti teisingumo, o dėl galios ir dėl įvaizdžio.

Ką daryti, nes nėra iš ko rinktis? Už ką balsuoti?

O kodėl, leiskite paklausti, Lietuvoje pilietinis veiksmas susitraukė tik iki balsavimo kartą per 4 metus?

Lyg užsikirtusi plokštelė kartoju - pradėkite nuo bendruomenės stiprinimo kaimynystėje, seniūnaitijoje, seniūnijoje, savivaldybėje. Kuo stipresnė ”apačia”, tuo geriau veikia atrankos ir atskaitomybės mechanizmas.

Jei šis natūralus mechanizmas neveikia, tai “gelbėtojai” bus nuolat nuleidžiami iš viršaus, ir jie dirbs ne bendruomenės labui, be abejo, o tam, kas atvedė iki sosto.

Be to, kuo stipresnė bendruomenė, tuo mažiau korupcijos.

Reikia suprasti, kad sisteminės partijos būtent to labiausiai ir bijo - stiprios bendruomenės. Todėl darys viską, kad žmonės rietųsi, bijotų ir t.t. Ir akivaizdu, kad mes labai mielai tam pasiduodame.

Tai ar maža ką veikt tarp rinkimų?