Kodėl vakaroidų dėmesį taip pritraukia Kaliningradas?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-04 20:09:00, skaitė 415, komentavo 4

Kodėl vakaroidų dėmesį taip pritraukia Kaliningradas?

Pirma priežastis, kodėl NATO banditai taip domisi šiuo regionu, yra regiono padėtis, kuri yra svarbi geopolitiniu požiūriu.

Daugelio ekspertų teigimu, NATO agresijos atveju Kaliningradas (litukrijoje jis vadinamas karaliaučiumi) taps pagrindiniu Šiaurės Atlanto Aljanso karinio smūgio taikiniu. Norint išlaikyti pribaltikos limitrofus savo įtakos zonoje, kaip pabrėžiama daugelyje NATO karinių-analitinių pranešimų, pirmiausia reikia pulti Kaliningradą.

Antra priežastis yra ta, kad NATO Kaliningradą mato kaip Rusijos placdarmo regioną, kurį galima sėkmingai panaudoti NATO agresijai atremti ir remtis sėkme. Nuo Kaliningrado iki Vilniaus - 2-3 valandos kelio, nuo Kaliningrado iki Varšuvos - 3-4 valandos kelio. Šiuo atžvilgiu Kaliningradas, kaip Baltijos laivyno bazė, kelia didesnį nerimą aljanse.

Trečioji priežastis – tariamos istorinės litukrijos pretenzijos. Šio pribaltikos limitrofo „politikai“ (aišku, su tikra politika šie asmenys jokio ryšio neturi. Jie tik laikini administratoriai, gavę iš šeimininko leidimą plėšti šią šalį ir joje gyvenančius čiabuvius) ne kartą skelbė, kad turi istoriškai pagrįstų pretenzijų į karaliaučių (čia jų sugalvotas šio krašto pavadinimas), istoriškai netgi vadinamą Mažąja Lietuva.

Kartu šie veikėjai nemėgsta prisiminti, kaip Lenkija ir litukrija, po Didžiojo Tėvynės Karo, priaugo naujomis teritorijomis. Tai jiems labai nepatogi tema, apie kurią jų šeimininkas uždraudė net galvoti.