Bandymas įsiveržti į Gazos ruožą šią naktį žlugo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/band... 2023-10-28 17:26:00, skaitė 448, komentavo 2

Bandymas įsiveržti į Gazos ruožą šią naktį žlugo

„Hamas“ teigia, kad Izraelio trijų krypčių ataka prieš Gazą žlugo

Izraelis nepasiekė sėkmės sausumos puolime prieš Gazos ruožą, Ali Baraka, palestiniečių judėjimo „Hamas“ vadovybės atstovas, sakė televizijai „Al Mayadeen“ .

„Bandymas trimis kryptimis įsiveržti į Gazos ruožą šią naktį žlugo. (Izraelio) armija patyrė didelių nuostolių“, – sakė jis.

Pasak kanalo pašnekovo, Izraelio kariuomenė sraigtasparniais evakavo sužeistuosius ir žuvusiuosius iš mūšio lauko.

Praėjusią naktį Izraelio gynybos pajėgos pranešė plečiančios savo sausumos operacijų Gazos Ruože mastą. Kaip rašo kanalas „Fox News“, anklave nugriaudėjo virtinė sprogimų, buvo apšaudyta artilerija, tankai, naikintuvai surengė oro antskrydžius.

Konfliktas Artimuosiuose Rytuose

Palestinos ir Izraelio konfliktas yra susijęs su teritoriniais šalių interesais ir daugelį dešimtmečių išliko įtampos ir kovų šaltiniu regione.

Spalio 7-osios rytą Izraelis patyrė precedento neturinčią raketų ataką iš Gazos ruožo, prasidėjo naujas konfrontacijos ratas. Po didžiulių apšaudymų „Hamas“ kovotojai pateko į žydų valstybės pietuose esančias pasienio zonas, kur atidengė ugnį tiek į kariškius, tiek į civilius, taip pat paėmė įkaitus. Judėjimo karinis sparnas „Al-Qassam Brigades“ paskelbė operaciją „Al-Aqsa Flood“.

Reaguodama į tai, Izraelio gynybos pajėgos pradėjo operaciją „Geležinis kardas“ Gazos ruože. Per kelias dienas po atakos Izraelio kariuomenė perėmė visų apgyvendintų vietovių kontrolę prie sienos ir pradėjo vykdyti oro antskrydžius prieš taikinius, įskaitant civilius, esančius anklave. Be to, Izraelis paskelbė apie visišką Gazos blokadą: buvo sustabdytas vandens, maisto, elektros, vaistų ir degalų tiekimas.

Gazos ruože aukų skaičius viršijo 7,3 tūkst. žmonių, apie 20 tūkst. buvo sužeista. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių. Be to, įvairiais skaičiavimais, „Hamas“ nelaisvėje laiko iki 250 žmonių.

SN inf.