Rūta Janutienė pareiškė, kad Eduardas Vaitkus yra ne Lietuvos atstovas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ruta... 2023-11-11 18:00:00, skaitė 403, komentavo 4

Rūta Janutienė pareiškė, kad Eduardas Vaitkus yra ne Lietuvos atstovas

Žurnalistė Rūta Janutienė, vadovaujanti internetiniam kanalui „OpTV“, informavo, kad Lietuvos gyventojų pasipriešinimo okupacijai centro (LGPOC) vadas Eduardas Vaitkus deklaravo, jog yra ne Lietuvos atstovas.

Apie tai moteris pranešė kalbėdama lapkričio 10 dieną, drauge su politinę partiją „Antroji Lietuva“ kuriančia Nida Vasiliauskaite ir LTSR Aukščiausiosios Tarybos Akto dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo signataru Zigmu Vaišvila.

Rūta Grinevičiūtė-Janutienė (g. 1965 m. spalio 16 d. Kaune) – Lietuvos žurnalistė, redaktorė, tiriamosios žurnalistikos laidų vedėja, politikė. Primename, kad Rūta Janutienė tobulinosi JAV Džordžijos valstijos Pietų universiteto Komunikacijos menų fakultete.

2019 m. Rūta Janutienė buvo kandidate rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėje 46–ojoje – Žiemgalos – apygardoje, kai tuometinis parlamentaras Vitalijus Gailius, laimėjęs Joniškio rajono savivaldybės mero tiesioginius rinkimus, atsisakė mandato. Rūtos Janutienės kandidatūrą oficialiai iškėlė Lietuvos centro partija bei parėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. 2019 m. rugsėjo 8 d. vykusiuose rinkimuose Rūta Janutienė pelnė 34,77 % rinkėjų balsų ir užėmė pirmąją vietą tarp šešių kandidatų, tačiau 2019 m. rugsėjo 22 d. įvykusiame antrajame rinkimų ture pralaimėjo socialdemokratui Liudui Jonaičiui.

2020 m. sausio 23 d. Rūta Janutienė oficialiai tapo Centro partijos „Gerovės Lietuva“ nare ir buvo išrinkta Vilniaus skyriaus pirmininke (kartu – ir politinės partijos Tarybos nare). Centro partijos „Gerovės Lietuva“ kandidatų sąrašą į 2020 m. rudenį vyksiančius Seimo rinkimus ketina vesti Rūta Janutienė, Kristupas Krivickas, Naglis Puteikis ir profesorius Povilas Gylys.

ekspertai.eu inf.