„MG Baltic“ teigia esąs nekaltas

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/102087/mg-balt... 2024-01-26 19:15:00, skaitė 914, komentavo 3

„MG Baltic“ teigia esąs nekaltas

Vakar Lietuvos Aukščiausiajame Teisme gautas UAB „MG Grupės“ („MG Baltic“) kasacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo 2023 m. lapkričio 22 d. nuosprendžio dalį, kuria UAB koncernas „MG Baltic“ pripažintas kaltu, įvykdęs nusikalstamas veikas, numatytas BK (vardinami straipsniai), ir šioje dalyje palikti galioti Vilniaus apygardos teismo 2020 m. balandžio 19 d. išteisinamąjį nuosprendį.

Plačiai nuskambėjusioje ir keletą metų trukusioje politinės korupcijos byloje „MG Baltic” koncernas Lietuvos Apeliacinio teismo buvo pripažintas kaltu – jam skirta 1 129 800 Eur bauda.

Raimondui Kurlianskiui, kaip vykdomajam „MG Baltic” atstovui skirtas laisvės atėmimas 6 metams ir 18 830 Eur dydžio bauda, taip pat jam 5 metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, Visuomenės informavimo įstatyme numatytose visuomenės informavimo priemonėse.

Apeliacinio teismo sprendimas įsigaliojo iškart po paskelbimo.

Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis, šioje byloje nuteisti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis, padavė apeliacinius skundus Lietuvos Aukščiausiajam teismui.

E. Masiuliui Apeliacinis teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – laisvės atėmimą 5 metams 6 mėnesiams. Jam taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuota 241 490 Eur;

„MG Baltic” koncernas, vykstant šiai bylai, pakeitė savo pavadinimą į „MG Grupė”.