Sistemingai receptus klastojusios moters kaltumą patvirtino teismas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/sist... 2024-02-28 03:03:00, skaitė 667, komentavo 0

Sistemingai receptus klastojusios moters kaltumą patvirtino teismas

Kauno apygardos teismas patvirtino kaltinimus anksčiau neteistai 26-erių metų Kauno rajono gyventojai, sistemingai klastojusiai receptus. Moteris neteisėtai iš vaistinių įgijo labai didelį psichotropinių medžiagų kiekį turinčių vaistinių preparatų.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius.

Bylos duomenimis, nuo 2020 metų liepos iki 2021 metų liepos mėnesio nuteistoji net 85 kartus pasinaudojo savo tėvo – gydytojo – antspaudu ir klastodama popierinius receptus savo reikmėms išsirašė psichotropinių vaistinių preparatų. Dar 4 kartus neteisėtai išrašytus receptus nuteistoji perdavė ikiteisminio tyrimo metu nenustatytiems asmenims. Visi receptai buvo užpildyti ant turėtų tuščių blankų su VŠĮ Kauno klinikinės ligoninės rekvizitais.

Už neteisėtai svetimų žmonių vardais išrašytus receptus nuteistoji nusipirkdavo ir didelėmis dozėmis vartojo vaistinį preparatą „Xanax“, tuo sukeldama pavojų savo sveikatai ir gyvybei.

Teismo sprendimu Kauno rajono gyventoja pripažinta kalta padariusi 89 nusikalstamas veikas: dėl antspaudo panaudojimo, pagal Baudžiamojo kodekso 302 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, pagal BK 260 str. 3 d., dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, pagal BK 300 str. 1 d. ir dėl padėjimo kitiems asmenims įsigyti narkotines ar psichotropines medžiagas, pagal BK 264 str. 1 d.

Teismas, įvertinęs visas bylos aplinkybes, kaltinamosios asmenybę ir tai, kad ji nusikalto pirmą kartą, padarė išvadą, kad moteriai paskyrus laisvės atėmimo bausmę, bus pažeisti teisingumo, proporcingumo bei sąžiningumo kriterijai.

Kauno apygardos teismo apkaltinamuoju nuosprendžiu nuteistoji nubausta laisvės apribojimo bausme 2 metams, su tam tikrais įpareigojimais ir draudimais. Jai taip pat paskirta 50 MGL dydžio, t. y. 2 tūkst. 500 eurų, baudžiamojo poveikio priemonė. Šią įmoką per dvejus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos nuteistoji turi sumokėti į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokuratūros inf.